Пораз Звезде у Гружу

43

 У оквиру 5. кола Триглав регионалне лиге ватерполисти Црвене звезде изгубили су на базену у Гружу од домаћег Југа са 12:7.

Наши играчи су боље отворили меч у Дубровнику и у другом нападу су преко Страхиње Рашовића стигли до предности. Међутим, већ у следећем нападу је Андро Бушље поравнао, да би Михо Бошковић са два поготка донео свом тиму предност од 3:1. Виктор Рашовић је 20-ак секунди пре краја првог периода смањио на гол заостатка, али је Југ фуриозном игром у другој четвртини решио питање победника, пошто је на полувремену водио 7:2.

Дубровчани су у трећој деоници наставили да увећавају предност, која је у једном тренутку износила и +7 (9:2). Димитрије Обрадовић је одличним ударцем са шест метара покренуо црвено-беле, а после неколико минута игре у последњој четвртини предност Југа су додатно смањили Петар Јовић и Александар Његован. Арон Јангер је прекинуо серију Звезде, за коју су до краја утакмице погађали и Сава Ранђеловић, односно Ђорђе Бијелић.

Домаће је до победе предводио Канађанин Бикари, са четири гола. На другој страни по једном су се у листу стрелаца уписали Страхиња и Виктор Рашовић, Бијелић, Обрадовић, Његован, Ранђеловић и Јовић.

Тренер Звезде Дејан Савић после утакмице је изјавио:

Била је то добра утакмица у којој је Југ оправдао улогу фаворита. Ми смо се борили колико смо могли, али не могу бити задовољан са прве две четвртине. Југ нас је пресингом избацио из игре и реаговали смо нерезонски, а они бежали у контру. После сам дозволио свим играчима да играју у Дубровнику јер су радом заслужили играти на овом базену и пред овом публиком – рекао је Савић, а преноси сајт Југа.

Југ – Црвена звезда 12:7 (3:2, 4:0, 2:1, 3:4)

Базен Груж. Гледалаца 300. Судије: Аџић и Ђурашковић. Играч више: Југ 7 (3), Црвена звезда 6 (2).

ЈУГ: Бијач, Мацан, Бошковић 2, Јановић 2, Јангер 1, Фатовић, Марковић Бушље 1, Висковић, Добуд 1, Бикари 4, Баутовић, Јарак, Иванковић 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Драксимовић, С.Рашовић 1, Драшовић, Јовић 1, Томашевић, Ешкерт, Бјелић 1, В.Рашовић 1, Ранђеловић 1, Његован 1, Рацков, Обрадовић 1, Тодоровски, Колашинац.

Црвена звезда већ у суботу игра нову утакмицу, када ће се у Новом Саду састати са Војводином.

Претходни текстОдржан састанак са генералним секретарима клубова
Следећи текстРакић: Навијачи ће препознати моменат