Дејан Келхар потписао уговор до краја сезоне

38

Словеначки репрезентативац, Дејан Келхар, нови је фудбалер Црвене звезде. Искусни 29-oгодишњи дефанзивац појачаће конкуренцију у последњој линији тима Славише Стојановића.

Приликом представљања, оперативац црвено-белих Блажа Раосављевић истакао је да је са Келхаром потписан уговор до краја сезоне уз опцију продужења.

Најавили смо да долазак Павићевића није последњи трансфер који ћемо обавити током овог прелазног рока. У Црвену звезду стиже нови играч, Дејан Келхар, за чијим довођењем је жељу изразио тренер Стојановић. У овом тренутку не бих знао да кажем да ли ћемо се додатно појачати до почетка сезоне, рећи ћу само да постоји таква могућност. Дејан ће се већ сутра прикључити саиграчима у Словенији и покушати да се наметне стручном штабу – изјавио је Раосављевић.

О својим референцама сам играч није желео пуно да говори, јер сматра да је сувише рано. Предстоји му уклапање у тим и борба за позицију.

Не бих говорио о себи. Навијачи, стручни штаб и медији ће проценити након неког времена мој учинак. У овом тренутку желим само да истакнем да сам веома задовољан што сам дошао у Црвену звезду. Већ „касним“ и једва чекам да се прикључим саиграчима на припремама. Сутра стижем у Порторож и почињем са радом – рекао је Келхар.

Када је привикавање на нову средину у питању, Дејану који је задужио дрес са бројем 44, сигурно ће доста помоћи сународник Нејц Печник који се у претходних шест месеци одлично снашао на Маракани.

Нејца познајем десет или једанаест година. Пренео ми је утиске о клубу и граду, тако да сам упућен у то да се у Београду одлично снашао. Са тренером Стојановићем, са којим сам такође сарађивао, се још увек нисам чуо јер сам током дана имао много обавеза. Свакако да ћемо се сутра видети и разговарати – нагласио је изабраник селектора Словеније, Срећка Катанеца.

Сам играч је истакао још да је свестан одговорности и притиска које са собом носи играње у Црвеној звезди.

Врло добро знам у какав клуб долазим, односно знам шта је Звезда. Свестан сам да овде некада није довољно победити са 1:0, већ да се увек тражи више и боље. Знам за притисак и сматрам то нормалном појавом у фудбалу. Оног тренутка када „осетим“ Маракану, уверићу се у атмосферу која влада у овако великим клубовима, као што је Црвена звезда – констатовао је Дејан Келхар.

Претходни текстЗвезда убедљива у Новом Саду
Следећи текстПораз у незгодан час