Три гола Мудринског за три бода

54

Као да Звезди и њеним навијачима није било довољно једно шокантно вече- оно непрежаљено у Бордоу, па је и на Маракни морао да се деси сличан сценарио, овог пута у Суперлиги и овога пута са 3: 2 за нашу екипу.

Раднички из Ниша био је више него равноправан противник, али Звезда је била боља за Огњена Мудринског који је постигао хет-трик и тиме не само обезбедио свом новом клубу три бода већ и себи место у историји , с собзиром на то да је први дебитант који је у својој првој утакмици у црвено-белом дресу чак три пута затресао противничку мрежу!

У овој утакмици Звездине играче предводио је нови/стари капитен Ненад Милијаш. Да Звезду чека Голгота до коначног циља могло се наслутити већ у петом минуту, када је Јовановићев одмерен и ефектан волеј завршио иза леђа Бобана Бајковића. Петнаестак минута касније „догодио се Мудрински“! Млади репрезентативац Србије постигао је први гол после центарфорске реакције близу гола Перића, главом сместивши лопту иза његових леђа на асистенцију Димитријевића.

Изједначење Звезде трајало је кратко, до тренутка када је инспирисани Јовановић, који је сачекао центаршут са десног крила и трзајем главом лопту послао у гол, пошто се она одбила од земљу и преварила чувара мреже црвено-белих. Гости су у првом полувремену погодили и стативу, истина, рекламирали су да је лопта прешла гол линију после покушаја њиховог нападача и пантерске интервенције Бајковића.

Јанковић је можда и кључни потез направио на старту другог дела игре, пре свега увођењем Асамое, који је уз Мијаиловића заиграо у наставку. Разиграни Ганијац унео је доста живости у напад Звезде, Лазовићево померање са десног на леви бок, где је конкретнији, такође је допринело течнијим акцијама, али ништа то не би било довољно да не беше изванредног Мудринског. Бивши ученик омладинске школе Војводине у маниру прекаљених голгетера реаговао је и у 66. минуту и изједначио на 2:2, али ни нови гол у мрежи није убио вољни моменат Нишлија, који су преко Стефановића прокоцкали још једну колосалну прилиКазна је Раднички стигла у последњем минуту надокнаде времена. Асамоа је побегао чуварима по десној страни, на време је видео утрчавање Мудринског, послужио га као на тацни, а феноменалну нападач трећим голом заокружио деби за памћење!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ НИШ 3:2 (1:2)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 13.370. Судија: Мајо Вујовић (Нови Сад). Стрелци: Мудрински 12, 66, 90+5 – Јовановић 5, 20. Жути картони: Мијаиловић, Павличић, Б. Ђорђевић.
Црвена звезда: Бајковић, Вешовић, Јовановић (од 46. Мијаиловић), Максимовић, Младеновић, Миливојевић, Милијаш, Димитријевић (од 46. Асамоа), Лазовић, Касалица, Мудрински. Тренер: Александар Јанковић.
Раднички Ниш: Перић, Стаменковић (од 72. Б. Ђорђевић), Вукомановић, Петровић, Ранђеловић, Коларевић, Петровић, Пејичић, Бинић (од 90. Живковић), Јовановић, Стефановић (од 66. Павличић). Тренер: Алекандар Илић.

Претходни текстЈована Дамњановић растужила Шапчанке
Следећи текстПознати ривали у Евролиги