Борха покорио Лучане

49

МЛАДОСТ (Л) – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (0:0)Стрелци: 0:1 Калуђеровић у 83.минуту, 1:1 Милошевић у 86.минуту, 2:1 Борха у 91.минуту. Стадион : Младости у Лучанима. Гледалаца: 1.500. Судија: Мажић (Београд). Жути картони:  Јеремић, Милошевић (Младост) , Димитријевић, Лазовић (Ц.звезда). Црвени картон: Васић (Младост).
Младост: Крзнанић, Бокић, Милошевић, Милуновић, Јеремић Синиша, Васић, Стојановић, Јеремић Славиша, Драгутиновић, Удовичић, Потуровић
Црвена звезда: Кировски, Мијаиловић, Ћосић, Димитријевић, Лазовић, Бруно (од 70. Калуђеровић), Ли Ади, Рељић, Стојковић, Вешовић( од 68. Борха), Ковачевић ( од 56.Евандро).

Црвено-бели су једва стигли до три бода у првом колу  Купа Србије, савладавши Младост из Лучана резултатом  1:2 . Утакмица се играла на „изораном“ терену , јер је на истом терену, дан пре тога  Младост дочекала Срем. Наш тим је у меч ушао плоше у меч, док се домаћин определио за дефанзивну игру чекајући повољну прилику да из контре крене у напад.  Тим измешан младим играчима и по којим из стандардне поставе умало је коштао победе Роберта Просинечког.

У првом полувремену Лазовић,  Димитријевић и Вешовић су спроводили акције на које је Бруно Мезенга требао да  адекватно реагује и доведе свој тим до предности, што он није учинио.  У 40.минуту након прекршаја над Рељићем , играч Младости Славиша Јеремић добија жути картон. На полувремену семафор је показивао 0:0, иако је Звезда имала апсолутну доминацију. 

Наш тим је друго полувреме почео полу-шансама. У  50.минуту је Дарко Лазовић због повлачења зарадио жути картон.  Још један жути картон , који је зарадио Милошевић у 53. минуту након прекршаја над Вешовићем.  Пар минута након тога Евандро је заменио капитена Ненада Ковачевића. Након грубог старта над младим Мијаиловићем, Васић је зарадио директан црвени картон.  Због лоше игре, Просинечки је био принуђен да направи заокрет у игри и изврши још две измене. Тако је у 68. Минуту ушао Борха уместо Вешовића, док  је у 70. Минуту  терен напустио Мезенга ,уместо кога је ушао Андрија Калуђеровић. У 83. Минуту управо Калуђеровић краде лопту дефанзивцу Младости и постиже гол! Звезда још није завршила славље када је примила гол.

Након грешке наше одбране Милошевић се сам налази у шеснаестерцу и постиже  погодак. У овом случају Кировски је био немоћан. Након тога унела се нервоза у редове црвено-белих. Печат на утакмицу и осмех на лице навијача, у 91.минуту ставио је одлични Колумбијац Борха. Он је у шеснаестерцу примио лопту, дриблингом се ослободио два чувара и постигао прелеп погодак.

Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки је делимично задовољан виђеним на терену.
Драго ми је што је након извесне паузе, Калуђеровић постигао гол, као и Борха који је то урадио на маестралан начин. Задовољан сам што смо прошли, али што се тиче игре могло је много боље. Лоше смо ушли у меч. Доминирали јесмо, али не на прави начин, више стихијски.  Брине ме оно што се десило након  нашег првог гола. Четири наша одбрамбена играча су испала и заборавила  на играча Младости, који је био сам и успео да постигне еврогол.- завршава причу  Роберт Просинечки.

Претходни текстЦрвено бели поражени од Некса
Следећи текстЈош једна победа у Бугарској