Реконструкција

41

Председник фудбалера Црвене звезде Топлица Спасојевић не одриче се борбе за титулу првака државе иако Партизан три кола пре краја шампионата и даље има предност од три бода. Спасојевић је рекао да је спорт интересантан, а фудбал једноставна и привлачна игра управо због тога што неизвесност може да траје до последњег минута последњег кола:

– Наши играчи и чланови стручног штаба уживају пуно поверење до краја првенства. Ми ћемо се до последњег судијског звиждука борити да одбранимо титулу, јер очекујемо да Партизан у последња три кола поклекне бар у једном мечу“.

Спасојевић је потврдио да управа чини све да мотивише играче да до краја првенства пружају партије као у прошлом колу против Смедерева.
– Црвена звезда, сходно свом обичају, неће до краја првенства правити анализу оног што је до сада учињено. Ми се већ припремамо за наредно првенство и за довођење играча издвојићемо између четири и пет милиона евра – додао је председник наших фудбалера.

Спортски директор Горан Буњевчевић још не жели да открије потенцијалне појачање Звезде у престојећем прелазном року:
– Неозбиљно би било да у овом тренутку правимо било какву анализу, када још траје борба за одбрану титуле. Могу само да кажем да ћемо већ половином маја ступити у контакт са Нантом, где игра наш центарфор Филип Ђорђевић, као и са швајцарским Базелом, у којем игра Марко Перовић. Они су на позајмици и очекују нас конкретни разговори.

Спасојевић је напоменуо да клуб у наредном периоду очекују велики грађевински радови на стадиону, првенствено због повећања комфора и припреме за Универзијаду, која ће у Београду бити одржана наредне године:
– На нашем стадиону биће одржане свечане церемоније отварања и затварања Универзитетских игара и због тога ћемо морати да реконструишемо стадион. Посебно нас велики послови очекују на проширењу тунела, као и реконструкције источне трибине и рушења тог дела стадиона, како би тешка машинерија могла да уђе на терен.

Терен ће бити потпуно реконструисан, биће уграђен систем грејања, као и дубинских прскалица…
– Због тих радова вероватно ћемо квалификације за европкупове морати да играмо на другом стадиону и надам се да ћемо имати разумевање наших навијача.

Председник црвено-белих најавио је да је за децембар ове или јануар следеће године заказана пријатељска утакмица против јапанске екипе Нагоја, коју тренира његов претходник Драган Стојковић, коме у раду помаже Бошко Ђуровски, а одбрану предводи још један Звездаш, Милош Бајалица.
Директор маркетинга Црвене звезде Стефан Ивановић је говорио о предстојећим акцијама клуба, тачније покретања пројекта проширења чланства Звезде на широј бивше Југославије, као и клупске телевизије. Постоји могућност да већ од јесени крене преко кабловске и сателитске ТВ програм о деловању фудбалског клуба.

Претходни текстЗлатна Јасна најбоља у априлу
Следећи текстПовратак није приоритет