Златна Јасна најбоља у априлу

70

У априлу смо избројали чак пет суперлигашких победа наших фудбалера, другим местом у првенству обрадовали су нас ватерполисти, а рукометаши су серијом победа најавили да титула остаје у црвено белој витрини. Туговали смо што наше одбојкашице нису успеле да освоје шампионску титулу, али се и дивили чудесном преокрету наших одбојкаша у полуфиналној и финалној серији плеј-офа. Наши млади џудисти наставили су жетву медаља на бројниим турнирима, бициклиста Алекса Марић владао је српским и ностраним друмовима, а веслач Ненад Беђик донео два најсјајнија одличја са Интернационалне регате у Сегедину.  Kористимо и ову прилику да честитамо нашим рукометашима и одбојкашима на освојеним шампионским титулама, као и нашем кик-боксеру Драгану Јовановићу, добитнику Мајске награде.

Међутим, поново нас је прошлог месеца одушевила прва хероина српског спорта. Наравно, реч је о Јасни Шекарић. Поносу Спортског друштва Црвена звезда, најуспешнијој олимпијки и најбољој српској спортисткињи свих времена. Јаснина величина је и у томе што никад не спава на ловорикама. И даље је, као на почетку каријере, жељна трофеја. То је потврдила и на Светском купу у Пекингу где је освојила још једну најсјајнију медаљу – укупно тридесет и седму златну, а шездесету за српско стрељаштво на Светским куповима. Што је још важније, Јасна је на овај начин потврдила да је у сјајној форми уочи Олимпијских медаља, њених шестих, на којима ће јуришати на шесту медаљу.
Подсећамо и да је Шекарићева пре само пар дана добила Мајску награду Спортских савеза Србије, а више него заслужено је и спортиста месеца априла Спортског друштва Црвена звезда.


 
Специјалну плакету Звездин спортиста месеца Јасни Шекарић предао  је Топлица Спасојевић, председник ФК Црвена звезда, новчану награду у износу од 40.000 динара, уручио је Иван Тодоров, генерални секретар СД Црвена звезда, док је Ивана Павловић испред Агримеса поклонила пакет производа.

Истом приликом уручене су и награде добитницима у квизу «Звезда ми је све» који су тачно одговорили на питања из претпрошлог броја Звездине ревије.
Дрес ФК Црвена звезда Даници Милосављевић из Чачка, уручио је Стеван Стојановић, саветник председника ФК Црвена звезда, дрес кошаркашког клуба Веселину Пантелићу из Лознице, уручио је Небојша Илић, тим менаџер кошаркаша, а дрес рукометаша који је добио Бошко Вељковић из Земуна предао је Иван Краљевски, шеф стручног штаба шампиона.

Јасна Шекарић је извукла нове добитнике квиза Звезда ми је све и то су Бобан Грубић из Сопота, Бошко Вељковић из Београда и Милан Радуловић из Панчева.

Претходни текстТома Цунами
Следећи текстРеконструкција