Први корак

29

Коначно права игра црвено-белих, исто као и у полуфиналном дуелу против новосадске Војводине, нашим момцима је требало чак два меча да се тргну из њима својствене летаргије и заиграју на врхунском нивоу. Звезда је вечерас била тим који је диктирао темпо игре.

Први сет је био класично испитивање снага,  где се резултатска клацкалица водила буквално до последњег поена, када су при резултату 23:23, звездаши одузели срвис противнику и заслужено славили, и што је најважније ослободили се психолошког притиска, који је био присутан током читавог првог сета.

Освојен први сет као да је дао крила нашим првотимцима, па је током другог сета виђена лепршавија и знатно сигурнија игра. Међутим, екипа Радничког, евидентно није дошла у Београд са белом заставицом, па је у том другом сету пружила свој вечерашњи максимум. Крајем сета, као по неком неписаном правилу, екипе улазе у неизвесну завршницу, у којој се опет боље сналази домаћа екипа, и приводи крају сет резултатом 31:29.

Ношени песмом Делија, која ниједног тренутка није престајала, играчи Звезде су као у трансу одиграли трећи сет, и сигурном игром сломили већ начетог противника, за коначних 3:0 у сетовима.

„Сјајан меч за нас, и пре свега сјајна игра моје екипе. Захвалио бих се свим мојим саиграчима на успешно обављеном послу. Наравно, ово је само први корак, остаје нам још два и надам се најбољем. Велике заслуге за овај тријумф иду и дивној публици, која овим амбијентом који је створила доприноси да се сви играчи на терену пруже исвој максимум. Хвала им, и позвао би их да наставе са оваквом подршком и на наредном мечу“, пренео нам је своје утиске са меча, најефикаснији актер утакмице, Томислав Докић.

Црвена звезда – Раднички Комбанк 3:0
(25:23, 31:29, 25:18) – у серији 1:2
 
Дворана: СЦ Шумице у Београду, Гледалаца: 1.600
Судије: Владимир Ћук и Владимир Симоновић

Црвена звезда: Зиндовић 5, Стефановић, Станковић 6, Терзић 7, Докић 31, Рашић 8, Мајсторовић, Николић, С. Илић, У. Илић, Нису играли: Ћулафић и Мајсторовић Тренер: Жељко Булатовић

Раднички Комбанк: Хаџифејзовић 10, Алексић 4, Наковски 7, М. Илић 4, Чедић 7, Гјоргијев 22, Пантелић, Ристовић, Мијалковић, Ивовић 1 Нису играли: Радивојевић и Стевановић Тренер: Слободан Галешев

Претходни текстСпалети цени Жигића
Следећи текстИмамо још посла