Сјајни центри

53

Кошаркаши Црвене звезде победили су у „Пиониру“ Војводину, у мечу 7. кола Свислајон Супер лиге са 93:77 (26:23, 23:17, 18:25, 26:12). Сјајан меч одиграо је центарски тандем нашег тима – Елмедин Кикановић, који је постигао 25 поена (11-14 за два) и Тадија Драгићевић са 23 поготка.

Још три играча Црвене звезде постигли су по 10 и више поена. Вујадин Суботић и Борис Бакић су меч су завршили са по 12, укључујући и веома важне поене обојице, док је Омар Кук овог пута више пажње посветио разигравању саиграча и уз 13 асистенција, Американац је додао и 10 поена.
На другој страни истакли су се Иван Ивановић са 23 и Милош Бојовић са 17 поена.

Серија од 11:0 средином прве четрвртине, донела је „црвено-белима“ прву двоцифрену предност (23:13). Кикановић је на прави начин искористио више простора (Мирослав Раичевић повређен) и био изванредан у првој четвртини, у другом периоду надовезао се Немања Александров и уз помоћ Вујадина Суботића, Звезда је одржала остељивију предност (49:40) и на истеку првог полувремена.

У уводним минутима другог полувремена екипа Милана Шкобаља наставила је са добром игром, стигла до 15 поена вишка, али потом је уследио велики пад у игри.

Војводина се вратила у игру, први пут дошла и до вођства од 65:64. На тројку Бориса Бакића у наредном нападу у последњој секунди трећег преиода, надовезала се сјајна игра у одбрани у последњој четвртини и добра игра Тадије Драгићевића под кошем.

Звезда опет стиже до опипљивије предности, Војводина није имала снаге за нови повратак, па је Црвена звезда, сасвим заслужено стигла до победе над новосадским тимом.

Следећи меч екипа са Малог калемегдана одиграће у „Пиониру“ против Визуре.

Претходни текстКорак по корак
Следећи текстБорба за титулу