Борба за титулу

62

Догодило се и то, после три неуспеха, наше најбоље кошаркашице предвођене маестралном Нином Богићевић, као и центарском линијом Велиновић-Су, коначно су срушиле отпор вршачке екипе, и доказале пре свега себи, а она и другима да ова екипа Хемофарма није непобедива, и тако најавиле велику борбу за титулу државног првака.
 

У прве три четвртине све је функционисало беспрекорно, ређали су се шутеви за три поена, а напад “два на два” је деловао веома сигурно и нико у хали није могао да поверује да је иста та екипа пре само три дана изгубила у Суботици од Спартака са 31 поеном разлике.

Међутим, екипа тренера Марине Маљковић, не би била то што јесте када би дозволила себи луксуз да се преда без борбе. У четвртој четвртини опет долазе до изражаја Звездине слабости, које вешто и искусно користи маестрална Љиља Станковић, и са 15 поена дефицита доводи своју екипу на само три поена минуса два минута пред крај. Пад у игри својих играчица увидео је на клупи и тренер црвено-белих Драгомир Буквић, који је са два тајм-аута, прекинуо серију Хемофармових играчица, и у маниру врхунских стручњака првивео утакмицу крају.

“Веома сам срећна због ове победе, пре свега јер смо доказале да екипа из Вршца није баук, и да имамо рецепт за њихову игру. На нама је да наставимо да тренирамо и резултати ће доћи сами по себи. Очекујем да ове две екипе у финалу плеј-офа одлуче о прваку државе”, изнела је утиске после завршене утакмице, Нина Богићевић.

Црвена звезда – Хемофарм Штада 71:68 (16:11, 22:16, 22:16, 11:25)
Београд, 30. април, Дворана: “Шумице”, Гледалаца: око 200
Судије: Вукановић, Весковић, Манојловић; Делегат: Зоран Нинков

Црвена звезда: Поповић, Вукоје, Зупанчић, Богићевић, Велиновић, Су, Белановић, Прћић, Мусовић, И. Прћић, Роглић, Кендрик

Хемофарм Штада: Радочај, Јанковић, Радочај, Дојчиновић, Станковић, Дошен, Ковачевић, Черина, Остојић, Митов, Бутулија, Бабић

Претходни текстСјајни центри
Следећи текстНово ТВ издање Звездине ревије