Буњевчевић нови спортски директор

36

Бивши фудбалер Црвене звезде Горан Буњевчевић израбран је за новог спортског директора клуба црвено-белих. Буњевчевић, који је прошлог лета завршио играчку каријеру, заменио је на тој позицији Стевана Стојановића, који ће бити саветник за спортска питања председника клуба Топлице Спасојевића.

– Клуб ће бити знатно појачан доласком Буњевчевића, који ће радити у тандему са Стојановићем. Он је дуго живео и радио у Великој Британији и мислим да може много да нам помогне. Верујем да ће донети у Звезду освежење и нови приступ раду – објаснио је Спасојевић.

Председник Звезде је додао да није незадовољан Стојановићевим радом и да ће преласком на нову функцију ојачати спортски сегмент клуба:
– Немам никакве замерке на његов рад, напротив, мислим да је он легенда клуба. Стојановић је урадио доста за клуб, а сада прелази на функцију саветника за спортска питања. Он је важан човек за нас и појачаће спортски сегмент у раду клуба.

Стојановић је за две и по године на позицији у клубу био део екипе која је освојила сва четири домаћа трофеја и два пута се квалификовала у Лигу УЕФА.

Буњевчевић је рођен у Карловцу 1973. године, а у Београд је дошао као тинејџер. Прволигашки фудбал заиграо је у Раду, а између 1997. и 2001. године носио је са успехом Звездин дрес. Клуб је напустио као капитен, после друге узастопне титуле.

Уследио је петогодишњи период у Тотенхему, где је током прве две сезоне, док је екипу предводио Глен Ходл, редовно играо. У лето 2006. прешао је у АДО Ден Хаг за који је одиграо 27 мечева, пре него што се пензионисао. За репрезентацију је убележио 16 мечева.

Претходни текстПружићемо максимум
Следећи текстМлади одбојкаши за Србију