Погнуте главе из Новог Сада

44

Дерби четвртог кола Мини лиге за првака није по квалитету оправдао очекивања, али је резултатски било прилично узбудљиво. Довољно је рећи само да су оба тима током меча направила укупно чак 59 грешака. Војводина је на крају сасвим заслужено тријумфовала и учинила трку за друго место до краја неизвесном.

Звезда има за чиме да жали, нарочито после добро одиграног другог сета и вођства од 16:13 на другом обавезном предаху у овом периоду. У принципу, све док је Звезда „мимоилазила“ блок Војводине имала је и игру и резултат, али од средине другог сета су се разгоропадили Вошини средњаци, и од тренутка кад је Срђан Јовановић коначно у нападу наместио нишан, све се окренуло на страну домаћина.
Током целог меча играло се „поен за поен“, а Звезда је имала шансу и у завршници трећег периода, кад је од вођства домаћина 23:20, успела да изједначи (24:24), али потом и олако дозволи Новосађанима да нанижу још два поена – 26:24.

У четвртом периоду Београђани су водили 14:10, а Радован Дабић је искористио оба тајм-аута. То је очигледно био јачи сигнал домаћину него Звезди да појачају ритам и да стигну до победе коју су реално више желели. Не треба заборавити да су Новосађани играли без првог дизача Жељка Чорића, а да је цео меч на клупи преседео Константин Чупковић.
 
НИС Војводина – Црвена звезда 3:1 (22:25, 25:23, 26:24, 25:22)
Мала дворана СПЦ Војводина. Гледалаца: 600. Судије: Мирко Јанковић (Ниш) и Борис Коларевић (Нови Сад). Трајање меча: 103 минута.

НИС ВОЈВОДИНА
: С. Јовановић 14 (1 ас, 3 гр, 3 сг), Петровић 10 (6 бл, 1 ас, 2 гр, 2 сг), Вемић 8 (2 гр, 1 сг), Чубрило 1 (2 гр, 1 сг, 1 избл), З. Јовановић 18 (8 бл, 2 ас, 1 гр, 2 сг, 2 избл), Атељевић 20 (1 ас, 6 гр, 5 сг, 2 избл), Шкундрић (либеро), Шајнбергер, Филипаш. Нису играли: Максимовић, Чупковић, Јововић. Тренер: Радован Дабић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА
: Стефановић 2 (1 бл, 1 гр, 2 сг), Ћулафић 10 (3 гр, 4 сг, 3 избл), Станковић 11 (1 ас, 2 бл, 3 сг), Терзић 10 (1 бл, 1 сг, 5 избл), Докић 21 (1 ас, 6 гр, 4 сг, 3 избл), Рашић 9 (1 бл, 2 ас, 2 гр, 3 избл), Не. Мајсторовић (либеро), Николић, У. Илић (1 сг). Нису играли: С. Илић, Зиндовић, Митић. Тренер: Жељко Булатовић.

Подршка сународницима на Космету

 Пред почетак меча актери вечерашњег дербија у Малој дворани СПЦ „Војводина“ на симболичан начин су пружили подршку Србима на Косову. Црвена Звезда је носила беле мајице са натписом „Косово је Србија“, а НИС Војводина је била у црвеним, са истим слоганом. Ово је наравно било пропраћено и од стране публике, која је знала да награди овакав потез.

После победе НИС Војводине против Црвене звезде и дефинитивно су познати парови полуфинала плеј-офа, иако је до краја Мини лиге остало још два кола и дуел Раднички Комбанк – Партизан.
Раднички ће сигурно стартовати са прве позиције и за ривала ће имати управо београдске „црно–беле“. Други полуфинални пар ће бити реприза од прошле године, поново ћемо гледати дуел НИС Војводине и Црвене звезде. Једина непознаница је који ће од ова два тима имати предност домаћег терена.

Подсетимо, полуфинална и финална серија ће се играти на три добијена меча, по систему 2-2-1.

Претходни текстФудбалери 116. на листи
Следећи текстПрвенство за сениоре и кадете