Звезда победила, Селвер иде даље

20

Одбојкаши Црвене звезде нису успели да се пласирају у четвртфинале Челенџ купа. У реваншу осмине финала црвено-бели су на Бањици у одлучујућем „златном сету“ поражени од Селвера – 15:10.

Претходно су изабраници Жељка Булатовића регуларни ток решили у своју корист са 3:0 (40:38, 25:23, 25:20), односно истим резултатом са којим су изубили од Естонаца у Талину. Коначно победника двомеча одлучио је тај-брек у којем су гости били смиренији, одморнији и сконцетрисанији, па ће у наредној рунди одмерити снаге са француским Поатјеом. Први меч биће одигран 12. или 13. фебруара, а реванш сусрет недељу дана касније.

Естонци су читав меч одиграли тактички зрело. Сву снагу су уложили на први сет, са жељом да на почетку покушају да сломе наше одбојкаше. Силно мотивисани, Булатовићеви пулени се нису дали и у маратонској размени поена (40:38) успели су да поведу са 1:0. Селвер у другом такође пружа отпор са жељом да што више продужи меч и измори црвено-беле, али се Станковић и другови нису дали и стижу до вођства од 2:0.

Када је било евидентно да ће победника готово сигурно одлучити „златни сет“, тренер гостију потом у трећој деоници вади своје главне адуте и на терен шаље резервисте који имају довољно квалитета да што више изморе нашу екипу до видљивих 3:0. Ипак, Звезда колико-толико лако успева да стигне до тај-брека, међутим већ у уводним поенима Селвер стиже недсотижно вођство од 4:1. Стигли су црвено-бели на поен минуса 8:7, али нису могли даље од тога. Нервоза је учинила своје и нажалост Естонци из Београда путују у четвртфинале.

Без обзира треба честитати нашим одбојкашима на добром резултату у Европи ове сезоне, а посебна захвалница иде „делијама“ који су у знатном броју дошли на Бањицу и пружили велику подршку у реваншу.

Претходни текстПојачања на Маракани
Следећи текстОдбојкашице у финалу!