Велика победа

45

Кошаркашице Црвене звезде направиле су пријатно изненађење у 9. колу НЛБ лиге. Црвено-беле су савладале једног од главних фаворита овог такмичења, екипу Госпића, са 84:80. Тренер Драгомир Буквић веома је задовољан исходом овог дуела.

– За јавност је ово велико изненађење, али за нас који радимо није. Играчице много тренирају, напредују и честитам им на победи над фаворизиваним ривалом. Неколико играчица смо отпустили, направили смо селекцију и сада имамо сложну екипу која може много. Гошће из Госпића у својим редовима имају најбоље хрватске и неколико сјајних играчица из иностранства, али ми смо били бољи и заслужено смо славили.

На најбољи начин је анулиран пораз у Бијелом Пољу.
– Стварно смо играли лоше против Јединства, али није само то разлог неуспеха. Температура у дворани је била осам степени, као да смо играли напољу. Такође, како да победимо, кад су правду делиле црногорске судије. И Биљана Пешовић је тада имала проблема са повредом. Зато је против Хрватица постигла веома важне поене – објашњава Буквић.

Тренер црвено-белих зарадио је две техничке грешке на мечу са Госпићем.
– Желео сам да заштитим своју екипу. Волео бих да и у Хрватској њихови арбитри суде као што нама сународници деле правду у Србији. Нећу да дозволим да моја екипа испашта – закључио је Буквић.

Претходни текстДерби припао Звезди
Следећи текстСјајне припреме са Русима