Дерби припао Звезди

27

Црвена звезда је славила у дербију дванаестог кола Винер Штедише Супер лиге против НИС Војводине у СПЕНС–у. На тај начин су се Београђани учврстили на другој позицији и већ сада су, уз Раднички Комбанк, обезбедили пласман међу четири најбоља тима и наставак такмичења у Мини лиги за првака.

Екипа Жељка Булатовића има пет бодова више у односу на Рибницу и шест од НИС Војводине и Партизана. Иако је остало два кола до другог дела првенства, Црвена звезда ће сигурно бити у водећем квартету. „Црвено–бели“ су бодовно достижни за НИС Војводину и Партизан, а у том случају би имали исти број победа (што је следећи критеријум за пласман). Ипак, у тој варијанти би сет количник био на страни Црвене звезде, чак и у случају два максимална пораза и убедљивих победа конкурената.
Пред 800 посматрача Звезда је вечерас била бољи ривал од актуелног шампиона државе и после дугог поста Београђани су славили у Новом Саду. Екипа Радована Дабића ће се борити за пласман у Мини лигу за првака у преостала два кола првог дела шампионата.
 
У првом сету гости су били најубедљивији. Новосађани су правили много више грешака, највише приликом сервиса и реализације напада, а добро је функционисао и блок Црвене звезде, која је први део игре лако решила у своју корист – 25:20. Узбудљивије је било у другом периоду, кад су у самој завршници београдски „црвено–бели“ били чвршћих нерава – 25:23.

Ипак, у трећем сету су домаћи заиграли доста боље, Црвена звезда је правила серије грешака. То је уз одличну партију у тим моментима најбољег поентера меча, Константина Чупковића, било довољно да Новосађани освоје тај период игре. Испоставило се ипак да је то било све што су учинили у овом мечу.
Војводина је била боља и у већем делу четвртог сета, али није имала ни довољно среће у завршници меча. Новосађани су дошли најпре до две сет лопте за изједначење (24:22), које су брзо прокоцкали (24:24). Имали су изабраници тренера Радована Дабића потом још једну прилику (25:24), али ни том им није било довољно. Нешто касније Црвена звезда је реализовала прву меч лопту, после грешке домаћих – 28:26.

Новосађани су се определили за ризик приликом сервиса и то им се овом приликом није исплатило. Направили су чак 23 грешке у овом елементу игре (Звезда само девет), а имали су исти број ас поена као и ривал (2:2). Домаћи су били за нијансу бољи у блоку (11:10), приликом реализације напада и пријема сервиса, али нису успели тиме да „покрију“ укупно 34 грешке током читавог меча. Звезда је ривалу грешкама поклонила много мање поена, само осамнаест.
 
НИС Војводина – Црвена звезда 1:3 (20:25, 23:25, 25.18, 26:28)
 
Велика сала СПЕНС–а. Гледалаца: 800. Судије: Дејан Јовановић (Београд) и Борис Коларевић (Нови Сад). Трајање меча: 93 минута.

НИС ВОЈВОДИНА
: Шкундрић (либеро), С. Јовановић, Филипаш 3, Петровић, Шајнбергер, Чупковић 23, З. Јовановић 14, Чорић 2, Чубрило, Јанузовић, Максимовић, Атељевић 15. Тренер : Радован Дабић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА:
Зиндовић 8, Стефановић 1, Ћулафић, Не. Мајсторовић (либеро), Станковић 16, Николић, С. Илић, У. Илић, Терзић 10, Докић 16, Рашић 8, Митић. Тренер: Жељко Булатовић

Претходни текстЗвезда јесењи првак
Следећи текстВелика победа