Победа над Широким

38

Кошаркаши Црвене звезде победили су екипу Широки Прима пиво резултатом 83:82 (19:22, 19:15, 18:18, 27:27) у утакмици 6. кола НЛБ лиге и тако обезбедили бар деобу челне позиције на табели. Победу „црвено-белима“ донео је плеј Омар Кук са линије пенала на 1,5 секунду пре краја (био половично прецизан). Американац је цео меч одиграо под високом температуом, на сопствену одговорност, и за 40 минута убацио 14 поена (1-2 за два, 2-6 за три), уз 9 асистенција. Још четворица кошаркаша забележила су двоцифрен број поена – Елмедин Кикановић 14 (5-7 за два, 4-4 пенали), Ненад Мишановић и Мирко Ковач по 11, а Стивен Марковић 10.

Тројком Штембергера кошаркаши Широког дошли су у вођство на самом почетку меча и ту предност нису испуштали све до пред крај полувремена. Предност Херцеговаца кретала се између 4-7 поена, превасходно захваљујући одличном шуту за три поена и огромној подршци 4000 навијача у Пецари.
Много техничких грешака (изгубљене лопте, кораци) и лош проценат са линије пенала наших играча условио је да домаћин увећа разлику на плус 6 – 27:21.

Бековска линија Звезде преузела је реализаторску улогу у другој четвртини, за три поена погодили су Кук и Шљиванчанин, а минијатуром Стива Марковића (5 поена и украдена лопта) изабраници Стевана Караџића долазе до поена предности пред одлазак на одмор – 38:37.
У егалу се играло целу трећу четвртину, а најбољи појединци у нашим редовима били су Кикановић и Кук.

Ковач је са 8 поена у последњој четвртини одиграо значајну улогу у тренуцима када се разиграо Томас, а значајну подршку имао је у разиграном Кикановићу. Тим Тихомира Бујана имао је два напада при резултату 82:82, није их искористио, а затим је направљен несмотрен фаул над Куком само 1,5 секунду пре краја.

Американац користи поклон и доноси Звезди пету победу у сезони.
Црвена звезда у 7. колу НЛБ лиге дочекује екипу Сплита, а тај меч на програму је наредне суботе од 20 часова.

www.kk-crvenazvezda.net

Претходни текстПобеда Звезде у Ужицу
Следећи текстОсвојена Карабурма