Катаи, Иванић, Букари гарант за уживање звездаша против ТСЦ

10

У претходне три сезоне, барем једном се дешавало да неко из Црвене звезде против ТСЦ постигне хет-трик, а прилика да се та невероватна серија настави, након што су учинак остварили Александар Катаи, Мирко Иванић и Осман Букари, биће у четвртак од 19 часова.

Све је кренуло од Алекандра Катаија који је у утакмици одиграној 30. августа 2020. године са три гола у мрежи, а пет укупно од стране Црвене звезде ка ТСЦ-у, испратио госта у Бачку Тополу. Интересантно је то да је Катаи три гола постигао у првом полувремену и то у размаку од 25 минута, те да су потом у наставку игре погађали Гаврић и још један актер наше приче – Мирко Иванић. Утакмица се услед пандемије корона вируса играла пред празним трибинама, а Катаи је хет-трик започео „отвореном“ левицом у 20. минуту када је на асистенцију са 10 метара послао лопту у мрежу. Затим је са ивице казненог простора распалио по лопти десном ногом у 28. минуту и удвостручио предност. Несебичан је био Боаћи у 45. минуту и петом асистирао за Катаија коме је остао лакши део посла, када је поново десном успео да матира голмана гостију.

Серију је наставио Мирко Иванић који је био актер од самог почетка, те је блистао у Бачкој Тополи на утакмици одиграној 20. априла 2022. године када је Звезда славила са 0:4. Иванић је до хет-трика стигао за 51 минут, а победу је затим потврдио Бен. Иванић је у 16. минуту „спаковао“ левицом лопту у празну мрежу након асистенције Катаија. Фантастичну асистенцију је уписао Канга у 64. минуту када је додавањем пребацио читаву одбрану, а Иванићу остало да заврши сјајну акцију, и десном ногом савлада голмана. Мајсторски се затим Иванић у 67. минуту ослободио чувара и постигао прелеп погодак, те је и он као Катаи уписао учинак од два гола десном и једног левом ногом.

За хет-трик прошле сезоне се побринуо Осман Букари који је 22. априла 2023. године у потпуности успео да преокрене резултат, јер је гост на Маракани водио са 0:1 на полувремену. Букари је до хет-трика стигао за 29 минута, с тим да је у међувремену погодак постигао и Канга. У свом стилу је Букари у 46. минуту након продора по десном боку и дриблинга у страну, „пробушио“ мрежу гостију и поравнао резултат. Ситуацију „један на један“ је потом рутински решио у 61. минуту и преокренуо резултат. На крају је поставио и коначан резултат у 75. минуту када је оштро додавање Вига из дотрчавања претворио у гол, али је интересантно да је он сва три поготка постигао десном ногом.

ЗВЕЗДИНИ ХЕТ-ТРИКОВИ ПРОТИВ ТСЦ:

Сезона 20/21: Александар Катаи – 25 минута (два десном и један левом)
Сезона 21/22: Мирко Иванић – 51 минут (два десном и један левом)
Сезона 22/23: Осман Букари – 29 минута (три десном)

Претходни текстЦрвено-бели дочекују Мегу у хали „Александар Николић“, улаз на трибине слободан (петак, 03.05.)
Следећи текстМарко Стаменић најбољи млади фудбалер Новог Зеланда