Звездаши на каљењу – Пруцев постигао „еврогол“ за титулу

13

За фудбалерима Црвене звезде који су на позајмицама широм Србије и Европе је веома добар викенд. Минуте је добило и искористило десет играча, а највише се истакао Јегор Пруцев, који је постигао прелеп погодак за Цеље у дербију са Олимпијом, којим је обезбедио титулу својој екипи. Поред младог Руса, гол за викенд је постигао и Александар Кахвић у ремију Железничара са Радничким из Ниша.

Двојица фудбалера Звезде, који се налазе на позајмицама у Суперлиги Србије – Милош Гордић и Александар Кахвић, се са ИМТ-ом, односно Железничаром из Панчева боре за опстанак у плеј-ауту и обојица су имали запажене улоге. Талентовани чувар мреже је у дресу „Тракториста“ одиграо цео меч у Ивањици против домаћег Јавора, а иако је у 11. минуту морао да вади лопту из мреже, у наставку је био и више него сигуран са три одбране, од којих су две биле унутар шеснаестерца. Истицао се Гордић и дугим лоптама, којим је проигравао своје саиграче у нападу. Са друге стране, Александар Кахвић је од старта био на терену против Радничког из Ниша на домаћем терену и за 69 минута је оставио врло добар утисак. Наиме, млади нападач је почетком другог полувремена, тачније у 49. минуту затресао мрежу из своје једине шансе на мечу и тако дошао до другог гола за Железничар у пролећном делу сезоне, док је успео да буде бољи у четири дуела са противничким дефанзивцима.

Никола Кнежевић и браћа – Никола и Јован Митуљикић су у дресу ОФК Београда успели да обезбеде лидерску позицију, односно пласман клуба са Карабурме у Суперлигу Србије, победом против Текстилца у Оџацима у дербију другог кола плеј-офа резултатом 1:2. Кнежевић је на терену провео свих 90 минута, док су Митуљикићи 14 минута пре краја завршили меч. Када се погледа целокупна сезона, велику улогу у повратку ОФК Београда у Суперлигу после девет година, имали су Звездини фудбалери, а поред поменуте тројке у дресу плаво-белих је у јесењем делу сезоне био стандардан и Огњен Мимовић, који је и на пролеће помагао изабраницима Симе Крунића на одређеним мечевима. Са друге стране, велику победу је остварио Графичар на терену иза југа Маракане и тако се поново умешао у борбу за бараж за улазак у елитни ранг. Један од најбољих у редовима Марка Неђића је био чувар мреже – Иван Гутеша, који пружа све боље партије од дебија за први тим Црвене звезде, док је Андрија Максимовић на терену провео 65 минута и дао свој допринос „Графосима“. Кенеди Икпоро је у поразу од Дубочице на домаћем терену у плеј-ауту Прве лиге Србије одиграо скоро читав меч, с обзиром да је изашао девет минута пред крај, али није успео да помогне Радничком са Новог Београда да освоји барем бод.

Јегор Пруцев је прелепим голом у 59. минуту донео победу и титулу Цељу у дербију кола, са директним конкурентом – екипом Олимпије. Поред „еврогола“, који је млади Рус постигао са двадесетак метара, погодивши саме рашље гола гостију, био је и изузетно продоран по боку, док се његова креација видела на терену током читавих 90 минута. Поред Пруцева, од „звездаша“ који се кале у иностранству је минуте добио и Кингс Кангва у минималној победи Кортрајка над Моленбеком. Репрезентативац Замбије је за 71 минут успео да упути један ударац, као и два кључна додавања ка својим саиграчима, а поред тога је освојио неколицину дуела и имао пар запажених дриблинга, којима је успео да надмудри ривала.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у ремију са Јавором (1:1)

Иван Гутеша (Графичар) – 90 минута у победи над Смедеревом (2:1)

Кингс Кангва (Кортрајк) – 71 минут у победи над Моленбеком (0:1)

Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Текстилцем (1:2)

Андрија Максимовић (Графичар) – 65 минута у победи над Смедеревом (2:1)

Никола Митуљкић (ОФК Београд) – 76 минута у победи над Текстилцем (1:2)

Јован Митуљкић (ОФК Београд) – 76 минута у победи над Текстилцем (1:2)

Кенеди Икпоро (Раднички НБГ) – 81 минут у поразу од Дубочице (0:1)

Јегор Пруцев (Цеље) – 90 минута у победи над Олимпијом (1:0)

Александар Кахвић (Железничар) – 69 минута у ремију са Радничким из Ниша (1:1)

Претходни текстЗвездини бисери – Кадети пребацили 100 голова
Следећи текстЦрвено-бели дочекују Мегу у хали „Александар Николић“, улаз на трибине слободан (петак, 03.05.)