Међународни искорак Тениског клуба Црвена звезда

88

Тениски клуб Црвена звезда, најтрофејнији тениски клуб у Србији направио је план и програм развоја и рада на будућим асовима овог спорта на теренима на Карабурми у Београду где су прве тениске кораке направили касније светски шампиони и освајачи светских трофеја, од Слободана Живојиновића, до Јелене Јанковић, Ненада Зимоњића, Виктора Троицког…Први профи трофеј у каријери управо на теренима ТК Црвена звезда освојио је данас један од најбољих играча у историји “белог спорта” Новак Ђоковић.

“Међународни искорак тениског клуба Црвена звезда” је назив теме о којој се говорило на конференцији за медије чији је организатор био ТК Црвена звезда.

Радујем се што могу да вам саопштим дивне вести. Шта има лепше од деце, од помоћи и подршке њиховом спортском развоју, и од тога да ће њихова будућност бити олакшана и улепшана јер ћемо им помоћи на путу који су изабрали, а то је пут спортског развоја и усавршавања. Тениски клуб Црвена звезда је клуб који је у својој 74 године дугој историји рађао и стварао велике играче, од којих су многи постали светски шампиони. Традиционално, Звездина школа тениса је препозната као једна од најјачих и најбољих у нашој земљи и региону. У нашем клубу се негује тимски рад, и фокусирани смо на комплетан развој играча, од почетних корака до професионалних такмичења у тениском спорту. Црвена звезда је најтрофејнији тениски клуб у Србији са укупно освојених 39 шампионских титула у сениорској конкуренцији, 24 у мушкој и 15 у женској. Такође смо освојили и бројне титуле у млађим категоријама. Данас са поносом можемо рећи да смо обезбедили средства уз помоћ компаније Дата Дривен Лаб и направили план и програм будућег развоја овог спорта на Звездиним теренима. Пред нама је, слободно можемо рећи, историјски и међународни искорак тениског клуба Црвена звезда – рекла је Ђурђа Ћерамилац, председник Управног одбора ТК Црвена звезда.

Блиставу будућност тениске црвено-беле екипе најавио је и Слободан Војиновић, директор ТК Црвена звезда.

Изузетно смо поносни што успостављамо ово партнерство са једном од најдинамичнијих и најтехнолошких српских компанија, која ради на технолошким производима које користи 23 милиона корисника широм света. Способност да имамо јаку подршку никада није била важнија за клуб и нашу заједницу играча и навијача. Срећни смо што радимо са ДДЛ-ом и остварујемо нашу визију за партнерство изграђено на помагању деци да уживају у тенису и да имају прилику да постану бољи играчи. За нас је овај заједнички напор кључан јер желимо да оптимизујемо ресурсе како бисмо помогли у развоју игре – истакао је Слободан Војиновић, директор ТК Црвена звезда.

На конферненцији су представљени и млади шампионе црвено-белих: Тодор Вукомановић, Марко Шавија, Алекса Опарница, Игор Перић, Душица Поповск, Лана Петковић, Стела Џимовић, Хелена Кораћ, Јована Матовић. Спортски српски ас, четврта Звездина звезда Владимир Петровић Пижон подржао је рад тениског црвено-белог гиганта за чији клуб се такмичи и његова унука Стела Џимовић.

Ово је велика подршка за ове младе играче, а исто тако и обавеза. Ја често говорим својој унуци да је то велика обавеза, да чим сам ја поред ње да она мора још боље да игра и још више тренира и она то ради, ја је пратим стално, као што и остале дечаци и девојчице са којима игра. Морам да кажем да су сви вредни, мислим да је Црвена звезда изабрала добру екипу – каже Владимир Петровић Пижон.

ДДЛ је генерални спонзор четири клуба Црвене звезде: џудо, тенис, ватерполо и шах.

Наше ангажовање у ТК Црвена звезда је у унапређењу спорта — да га учинимо инклузивнијим и да подигнемо следећу генерацију играча и навијача. Наша подршка међународног тима ТК Црвена звезда је један пример како са клубом улажемо у следећу генерацију, посебно подржавајући спортисте који представљају Србију на међународном терену. Срећни смо што смо саставни део породице Црвене звезде. За нас партнерство са спортском заједницом превазилази уобичајену промоцију: оно је несумњиво суштински део политике друштвене одговорности Дата-Дривен Лаб, али што је још важније, то је улагање у здрав начин живота и будућност српског спорта, њено признање и славу на међународној сцени – рекао је Јевгениј Атаманчук, председник Дата-Дривен Лаб.

Легендарни српски тениски ас Слободан Живојиновић у свет “белог спорта” ушао је управо на теренима Звезде.

Прве тениске и уопште кораке живота направио сам управо на теренима тениског клуба Црвена звезда. Из Звезде је кренула та магија која ме прати цео живот, та љубав према тенису, спорту, све оно што сам захваљујући спорту лепо доживео и проживео. Знам колико је потребна подршка у сваком смислу детету које има снове да на том истом терену на коме проводи сате и сате досегне звезде, подршка је неопходна, подршка је ветар у леђа и без ње се никад није могло, данас посебно. Драго ми је да је моја Звезда као и увек вредна, да одржавају традицију, да брину о будућности и деци, играчима, да дају све од себе да се настави пут који је давно утабан и који је увек доносио шампионе. Честитам на свему сто су урадили и верујем да је златна будућност пред тениским гигантом, нашом Звездом – закључио је Живојиновић.

Претходни текстЗвезда увеличала стогодишњицу ФК Рађевац
Следећи текстИвановић: Момци раде добро, стрпљења и вере, фокус само на АСВЕЛ-у