Ивановић: Момци раде добро, стрпљења и вере, фокус само на АСВЕЛ-у

28

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују екипу АСВЕЛ-а у утакмици 8.кола Евролиге.

Меч у хали „Александар Николић“ игра се у 19 часова, а карте за ову утакмицу налазе се у продаји од прошлог четвртка на сајту нашег тикетинг партнера „tickets.rs“

Улазнице за меч који означава и крај изузетно тешког старта најелитнијег европског такмичења (црвено-бели ће имати само 3 домаћинства у првих 9 кола) продаваће се и на благајни хале на дан утакмице са почетком у 13 часова.

Црвена звезда је добила новог првог тренера, трофејног и искусног Душка Ивановића који је у понедељак имао представљање на изузетно посећеној конференцији за медије, и одмах након тога прионуо на посао – јер времена нема!

Деби Душка Ивановића на клупи биће управо против шампиона Француске са којим је Црвена звезда играла неке врло занимљиве мечеве у Евролиги.

АСВЕЛ у Београд стиже са скором 3-4 и након пораза од Жалгириса у Лиону, док Црвена звезда креће у нови почетак, са новим тренером, новом енергијом и за нијансу лакшим распоредом у коме ће до краја календарске 2022. године одиграти већи број домаћих утакмица.

Ово ће бити 13.дуел две екипе, тренутни резултат је 6-6.

На првом „отвореном“ тренингу за медије, нови тренер црвено-белих Душко Ивановић је рекао:

Момци од првог момента имају предиспозицију да раде, раде добро, чврсти су. Оно што сам видео за прва два тренинга, треба стрпљења и вере. Ако имамо та два аспекта сутра, биће добро – рекао је нови тренер о утисцима након два дана и наставио:

– Нисам покушавао да мењам много, неки детаљи одбране и у нападу, али пре свега стрпљење и вере за ове момке. Истина је да нам недостаје времена, али то је што је ,нема оправдања.

О Асвелу:- Екипа која игра брзо, агресивно у транзицији, пуно игре 1 на 1, пуно играча који могу да реше те ситуације 1 на 1, и имају Фола који је доминантан у рекету, одличне шутере за три поена, и то изванредно користе у својој игри.

О атмосфери на трибинама: – Верујем да ће навијачи да помогну, увек када сам био овде, или гледао утакмице на телевизији, они су увек били не само шести, већ и седми играч Црвене звезде. Али на крају, ови момци доле морају да дају кошеве и да бране, навијачи заиста могу да помогне – али они, играчи морају то да ураде“ рекао је Ивановић и додао да је „тренутно најважнија утакмица са АСВЕЛ-ом.

Капитен Бранко Лазић: – Тренирамо пуном паром заиста јако, и доста је пажње стављено на те детаље које ћемо покушати већ сутра да применимо на утакмицу. Верујем да ћемо уз помоћ нашх навијача и уз помоћ тих детаља на којима радимо претходна три дана успети да забележимо позитиван резултат у четвртак. Све је за сада како треба, акценат је на детаљима.

О АСВЕЛ-у: – Једна екипа која игра брзу и агресивну кошарку, видели смо у неким утакмицама без обзира на разлику у стању су да преокрену утакмицу. Мораћемо да их притискамо по целом терену, да им не дозволимо ту транзицију и слободу у игри – рекао је Лазић.

Утакмица Црвена звезда мтс – АСВЕЛ игра се у четвртак од 19 часова, а већ у суботу (због дуплог кола ЕЛ) следе и обавезе у АБА лиги и утакмица са Цибоном у хали Александар Николић са почетком у 16 часова.

Претходни текстМеђународни искорак Тениског клуба Црвена звезда
Следећи текстДруга победа у Еврокупу, Звезда убедљива у Израелу