Звезда увеличала стогодишњицу ФК Рађевац

38

Првотимци Црвене звезде су гостовали у Крупњу екипи Рађевца поводом стогодишњице постојања клуба и том приликом одиграли смо пријатељску утакмицу која је завршена резултатом 0:2. Меч се играо два пута по 40 минута, а погађали су Ненад Крстичић и Ел Фарду Бен.

Рађевац – Црвена звезда 0:2 (0:2)

Стадион: „Мирко Васиљевић“, Крупањ.

Судија: Никола Ђорђевић.

Стрелци: Крстичић у 7. и Бен у 20. минуту.

Рађевац: Мићић, Н. Илић, Самуровић, Петровић, Којић, М. Илић, Глишић, Богдановић, Сладојевић, Миловановић, Дурмић.

Играли су још: Г. Дивљаковић, Петровић, Кикановић, Н. Дивљаковић, С. Несторовић, Трифуновић, Бркић, Николић, Н. Несторовић, Гаврић, Павић, Поповић.

Црвена звезда: Васиљевић (од 50. Маринковић), Гобељић (од 66. Милуновић), Панков (од 41. Мијаиловић), Видојевић, Стојсављевић (од 66. Драговић), Саного (од 21. Вукичевић), Крстичић (од 41. Матић), Пруцев, Срнић (од 66. Катаи), Ибрахим, Бен.

Ротирао је Милојевић на овом мечу, па су шансу од старта добили фудбалери са нешто мањом минутажом, а дрес сениорског тима Црвене звезде имали су прилику да осете и омладинци – Немања Видојевић и Лука Стојсављевић, као и Стефан Маринковић, Алексеј Вукичевић и Борис Матић који су ушли са клупе.

Брзо је Звезда дошла до предности, а играо се седми минут када се Ненад Крстичић добро снашао у шеснаестерцу домаћих и спровео лопту у мрежу. Вођство је удвостручено у 20. минуту када је Ел Фарду Бен погодио, а оно што је могло да радује стратега нашег тима је уиграност фудбалера који нису имали често прилику да на утакмицама играју заједно, као и жеља за победом, упркос томе што је утакмица пријатељског карактера. Могао је и Гобељић који је носио капитенску траку на овом мечу да погоди, али је његов ударац из 34. минута зауставила статива.

У сличном маниру је било и у другом полувремену, а мало је фалило расположеном Пруцеву да се упише у стрелце у 49. минуту, но, голман домаћих је био успешнији у ситуацији „један на један“. Запретили су после тога омладинци – Матић и Вукичевић, али је фалило прецизности у тим ударцима, па је лопта завршила преко пречке. Шансу није искористио ни Ибрахим у 64. минуту који је још једном показао брзинске способности и у трку покушао да „боцне“ голмана домаћих, али је на време предвидео његову намеру чувар мреже Рађевца и успео да одбрани. До краја меча су престили Мијаиловић и Пруцев, али резултат се није мењао.

Претходни текстКадети тимски до убедљиве победе
Следећи текстМеђународни искорак Тениског клуба Црвена звезда