Код куће је најлепше, капитен продужио уговор са Црвеном звездом

79

Капитен Црвене звезде и рекордер клуба по броју одиграних утакмица и освојених трофеја Бранко Лазић, продужио је у среду уговор са клубом на још две (1+1) сезоне.

Човек који је синоним за верност, истрајност, успехе и чврстину Црвене звезде у последњих 11 година, тако ће остати у црвено-белом дресу са новим уговором пуних 13 сезона, чиме ће се изједначити са такође легендама клуба Владимиром Цветковићем и Драгишом Вучинићем. Испред њих са 14 сезона у дресу Црвене звезде остаје још једна легенда клуба Слободан Николић.

Наш Лаза је рекордер клуба у буквално свим статистичким параметрима. Годинама један од најбољих дефанзиваца у Европи и најбољи у АБА лиги (два пута биран за најбољег дефанзивца регионалне лиге), одиграо је 697 утакмица у црвено белом дресу, освојо је 20 трофеја (6 аба лига, 7 титула првака Србије, 6 купова Србије и Суперкуп АБА лиге) одиграо је највише европских утакмица чак 233, а са 3148 поена је тренутно 14. на вечитој листи стрелаца КК Црвена звезда.

Бранко Лазић који је родом из Љубовије (12.01.1989), прве кораке направио је у КК ФМП 2007.године, а у Црвену звезду је прешао 2011.године. Све остало је историја – победе, успеси, пехари уз које су се свих ових година низали и рекорди.

Поред клупских успеха, Бранко Лазић је и освајач сребрне медаље на ЕП 2017. године са А селекцијом репрезентације Србије.

Црвена звезда жели свом капитену пуно здравља и успеха у годинама које долазе, у којима ће поново из тунела хале „Александар Николић“ као први и капитен предводити сениорски тим његове и наше Црвене звезде!

Претходни текстЗвездина публика – увек верна
Следећи текстПобеди у Звездиној фан зони и шутирај пенал Борјану