Иза југа Маракане – Ђурић од поверења

83

Ако неко важи за капитена, лидера и ауторитета у нашој Омладинској школи међу играчима, онда је то Андреј Ђурић, дефанзивац рођен 2003. године. Стамени штопер је сезону почео као капитен кадетске селекције Црвене звезде, потом је на зиму прекомандован у омладинце Графичара где је после једних припрема успео да завреди траку, а претходног викенда је и дебитовао за сениорски тим наше филијале, чиме је показао да га чека светла будућност.

Велика ствар је одиграти сениорску утакмицу са 16 година. Уз то сам заиграо на Маракани, што је дало посебан драж читавој ситуацији. Ушао сам у 87. минуту, али нисам имао трему. Мислим да сам се добро снашао и да сам задовољио људе из Графичара који су ми указали поверење. Дуели са сениорским нападачима су били прилика да видим шта је оно што ме чека у наставку каријере – почиње Ђурић.

Ђурић као велику част доживљава капитенску траку коју му је прво наденуо Марко Неђић, а потом и Дејан Симић.

– Много ми значи капитенска трака. То ми говори да ми верују да сам њихова продужена рука на терену, као и да сматрају да сам пример саиграчима, како на терену, тако и ван њега. Искрено, мислим да тај посао радим како треба. Све то импонује и мотивише ме да се још више трудим око свега. Наравно, циљ ми је да једног дана понесем траку у првом тиму Црвене звезде.

Као разлог због чега су кадети ауторитативно освојили титулу наводи мукотрпан рад.

– Био сам стандардан члан екипе током јесени и знам колико се озбиљно и вредно ради под командом Марка Неђића. Уз то, генерација 2003. је сјајна, то су све момци који су посвећени и који воле фудбал. Заслужено смо освојили титулу, мислим да би епилог био исти и да се играло 30. кола. Током зиме сам прешао у омладинце Графичара и сматрам да би поправили пласман на табели да се играло све до краја, али шта је ту је.

Као сан наводи утакмицу на Маракани, али овог пута, у дресу Црвене звезде.

У клубу сам скоро деценију, тако да је јасно да ми је највећи сан да дебитујем за Црвену звезду. Све моје амбиције тренутно су усмерене на то. Надам се да ће ми се то остварити – подвлачи Ђурић.

Претходни текстКрај АБА лиге – без шампиона и испадања за такмичарску сезону 2019-20
Следећи текстЉупко: Предвидео сам продужетке, пенале и трофеј