Звездаши на тромечу у Словенији

49

Репрезентација Србије била је другопласирана на тромечу између Словеније – Хрватске – Србије у Новом Месту у Словенији са освојених 175 бодова, три мање од првопласиране Словениије, док је Хрватска освојила 157 бодова.

Сасатав репрезентације значајно су ојачали атлетичари АК Црвена звезда.

Страхиња Јованчевић и Милана Тирнанић били су победници у својим дисциплинама, Милана је 60 метара истрчала за 7.39 секунди, само девет стотинки од норме за Светско дворанско првенство у кинеском Нанђингу. Страхиња је на првом наступу у зимској сезони скочио 7.78 метара.

Друга места заузеле су Ања Лукић на 60 метара препоне, која је у финишу трке изгубила предност коју је имала од старта, истрчала је 8.36 секунди, што је четири стотинке од личног рекорда. Нова чланица АК Црвена звезда, Катарина Илић, 400 метара исрчала је за 55.47 секунди, док је Слађана Стаменковић дистанцу од 3000 метара истрчала за 10:19.54 минута.

Вељко Недељковић, био је иза првопласираног Асмира Колашинца у бацању кугле са даљином од 17.15 метара, који су донели максималне бодове Србији.

Ања је имала дупли наступ у појединачној дисциплини, поред препона трчала је и на 60 метара, где је била трећепласирана са 7.61 секунди.

Такође нова чланица Звезде, Катарина Милосављевић, дистанцу од 1500 метара исрчала је за 4:51.05 завршивши на петом месту, исту позицију остварио је и Милош Марковић на 400 метара са 49.04 секунди.

Марко Возаб наступао је на 800 метара, трку је завршио као шестопласирани резултатом 1:57.12.

Три од четири члана мушке штафете 4×400 метара чинили су звездини атлетичари. Марко Возаб, Иван Марковић и Милош Марковић са Милославом Дукадиновићем истрчали су 3:28.20 и штафетну трку завршили на трећем месту.

Константна предност српске репрезентације ипуштена је при самом крају такмичења, али била је ово идеална прилика да атлетичари провере форму.

Планови атлетских савеза Словеније, Хрватске и Србије су да се репрезетације окупљају периодично у зимским и летњим сезонама, где ће прилику да се такмиче имати и атлетичари чије дисциплине нису засупљене у дворанским такмичењима.

Претходни текстСеку Саного одрадио први тренинг
Следећи текстВелика утакмица Црвене звезде у Барселони није награђена победом!