„Црвено-бела крв“ сутра на Маракани

22

Сутра од 10 до 18 часова у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ сви који желе имаће прилику да дају крв. Они који покажу хуманост биће награђени улазницама за кошаркашки меч између Црвене звезде и братског Олимпијакоса.

Клуб је одлучио да награди хуманост, тако да ће сви навијачи који дају крв у уторак у оквиру акције „Црвено-бела крв“ која ће се одржати 18. пут, добити улазницу за кошаркашки меч између Црвене звезде и Олимпијакоса који је на програму у петак од 20 часова.

Крв могу дати све особе од 18 до 65 година, уз услов да су здраве, да су претходне ноћи спавале уобичајено, да су обедовале, да су унеле одређену количину течности, као и да нису под дејством алкохола или неких других опијата. Неопходно је да интервал између давања крви буде три месеца за особе мушког, односно четири месеца за особе женског пола.

Уз могућност да неком спасите живот, имаћете прилику да помогнете и нашим кошаркашима да остваре што бољи резултат против Олимпијакоса.

О хуманости Звездаша нема потребе много да се прича. Фудбалски клуб Црвена звезда је у Скупштини града Београда добило специјално признање за “Црвено-белу крв” као најуспешнију акцију давања крви у историји Института за трансфузију крви Србије.

Звездаши, будите хумани!