Иза југа Маракане – Кадети који побеђују Тотенхем

58

Омладинска селекција Црвене звезде савладала је Тотенхем резултатом 2:0, а своју улогу у још једном великом европском тријумфу који су наши бисери остварили, имали су Владимир Милетић и Матеја Бачанин, по узрасту – кадети.

Упркос томе што најстарији фудбалери у Омладинској Лиги шампиона могу да буду 2000. годиште, Славољуб Ђорђевић је на јучерашњој утакмици имао чак тројицу фудбалера рођених 2003. године. Свој допринос на терену имали су Милетић и Бачанин, а утакмицу са клупе је посматрао чувар мреже селекције коју са клупе предводи Марко Неђић и један од најталентованијих чувара мреже у нашој Омладинској школи- Марко Ћопић.

Без треме, страха и веома храбро, баш онако како карактерише дух Црвене звезде са клупе су у игру ушли Милетић и Бачанин. После неколико чврстих дуела, видели су да фудбалски не одударају од гостију из Лондона, без обзира на то што су млађи од њих. Као сјајна потпора за генерацију наших омладинаца, допринели су томе да се оствари још један велики тријумф

Владимир Милетић, везиста рођен 2003. године у Брусу, који је ове сезоне постигао неколико феноменалним голова ударцима са дистанце, истиче да на терену не осети разлику у годинама.

Ово је било велико искуство за мене. Захвалио бих се стручном штабу на шанси и надам се да сам успео да оправдам поверење Славољуба Ђорђевића. Сјајно сам прихваћен од играча из омладинског тима, дају ми подршку на тренинзима, саветују ме и све то позитивно утиче на мене. Дао сам све од себе, као и увек што дајем за дрес Црвене звезде и могу да обећам да ће тако бити и у будућности. Драго ми је што смо успели да победимо Тотенхем и што смо тимски одиграли сјајну утакмицу. Верујем да ће бити још разлога за славља у будућности – истакао је Милетић.

Матеја Бачанин, нападач рођен 2003. године у Смедереву је у потпуности прекомандован у омладинску селекцију нашег тима да игра са годину или две старијим фудбалерима, што довољно говори о његовом таленту.

Дебитовати у Лиги шампиона је веома изванредан осећај. Атмосфера је била одлична. Било је уживање играти за наш тим. Екипа је јуче дала све од себе да покаже да су смо рано отписани због утакмице у Лондону. Вредно смо радили и спремали се за утакмицу. Атмосфера је била одлична и у свлачионици, а то се показало на утакмици. Прекоманду у омладинску селекцију осећам као велику одговорност и част. На мени је да будем још бољи и да се максимално посветим, јер само истакнутим радом, вољом и хтењем се може стићи до успеха. Желим да напредујем ка крајњем циљу, а то је постанем првотимац Црвене звезде – рекао је Бачанин.

Трећи је Марко Ћопић, голман који ће тек да покаже свој раскошан таленат.

Претходни текстПетровић: Било би другачије да смо први дали гол
Следећи текстУспешна акција „Чеп за хендикеп“ на нашем стадиону