Иза југа Маракане – Црвена звезда са Новог Зеланда

52

Наша Омладинска школа била је домаћин Црвеној звезди са Новог Зеланда, академији која је добила назив по узору на наш клуб. У оквиру посете гостију са Новог Зеланда, одиграна је и пријатељска утакмица млађих пионира, а успешнији су били београдски црвено-бели (3:2).

Црвена звезда има потписан уговор о сарадњи са многим школама фудбала, домаћим и страним. Таква врста кооперације постоји и са Црвеном звездом са Новог Зеланда која је била гост нашег клуба, у оквиру чега је одиграна пријатељска утакмица. Снаге су одмерили млађи пионири, дечаци рођени 2006. и 2007. године, а победу нашем тиму донели су Микетић, Ђуришић и Субић (3:2). Координатор базе наше Омладинске школе Владимир Цвјетићанин, истиче задовољство због сарадње са академијом која носи исти назив као наш клуб.

Реч је о пословно-техничкој сарадњи, где је наш циљ да пратимо што већи број деце која би једног дана могла да обуку црвено-бели дрес. У оквиру посете гостију са Новог Зеланда, дечаци су одиграли пријатељску утакмицу и врло смо задовољни оним што смо видели. Драго ми је што сам у дресу клуба са Новог Зеланда видео неколико дечака који су пореклом са овог подручја. Ипак, одушевљен сам чињеницом да због посвећености једног човека и његове љубави ка Црвеној звезди, велики број Ново Зеланђана зна за наш клуб. То показује колико смо велики – истиче Цвјетићанин.

Љубав према Црвеној звезди не познаје границе, а то доказује пример Бојана Станојевића који је као заљубљеник у наш клуб, одлучио да на Новом Зеланду направи академију коју ће да назове по узору на бившег европског и светског првака. Његова школа фудбала гостовала је београдској Црвеној звезди у оквиру чега су Ново Зеланђани посетили наш стадион, музеј и имали прилику да одмере снагу са вршњацима из Србије.

Презадовољни сам начином на који су нас угостили у Београду, све је прошло у најбољем реду. Деца су имала прилику да гледају Црвену звезду против Олимпијакоса и одушевљени су атмосфером коју праве наши навијачи. Академија постоји већ две године, играмо лигу и остварујемо сјајне резултате. Отворили смо школу када је Звезда заиграла европска такмичења после петнаест година и утакмица са Арсеналом, те победа против Ливерпула су позитивно утицале на нашу академију, зато што се на Новом Зеланду највише прати енглески фудбал – рекао је Станојевић.

Једини Ново Зеланђанин који је носио црвено-бели дрес је Адам Мичел, а Станојевић га врло добро познаје.

Тренирао сам га пет година и познајем га веома добро. Била је идеја да он буде нека врста нашег промотера, надали смо се да ће да одигра неколико утакмица за први тим и популаризује Црвену звезду на Новом Зеланду, али се није дуго задржао у клубу – подвукао је Станојевић.

Претходни текстМеч са Трепчом сутра од 15 часова
Следећи текстТрепча – Црвена звезда 0:8 (0:2)