Други чин: Црвено-бели гостују Партизану

53

Тренер Црвене звезде мтс Милан Томић и капитен Бранко Лазић говорили су пред други меч полуфиналне серије плејофа АБА лиге.

Кошаркаши Црвене звезде мтс одрадили су успешно посао претходне суботе и повели у полуфиналној серији плејофа АБА лиге. Црвено-бели су на тај начин дошли до прве меч лопте за пласман у финале, али им на том путу неће бити ни мало лако јер у суботу неће имати подршку својих навијача.

У другој утакмици плејофа АБА лиге домаћин је Партизан Нис и Црвена звезда мтс, позивајући се на пропозиције такмичења члан 41.3 (нема организованог доласка гостујућих навијача) обавештава навијаче да не долазе у суботу у дворану ’’Александар Николић’’. Такође, клуб подсећа да у складу са безбедносним протоколима и договорима између представника полиције, АБА лиге, клубова, остављен ограђени простор за евентуални долазак симпатизера гостујуће екипе за утакмицу број један у којој је Црвена звезда била домаћин. Исто је захтевано на састанку безбедности у четвртак 28.03. и у договору са полицијом закључено да треба да постоји ограђени простор за евентуалан долазак гостујућих симпатизера у Партеру Б за утакмицу број два полуфинала АБА лиге.

И овом приликом клуб истиче да очекује, да делегација Црвене звезде има адекватан третман домаћина и да се обезбеди члановима управе и менаџмента клуба да несметано гледају утакмицу без бриге за сопствену безбедност. Такође, очекујемо од домаћина да добром организацијом обезбеди такве услове.

Пре друге утакмице полуфинала плејофа АБА лиге говорио је тренер црвено-белих Милан Томић:

Прошле недеље је почела полуфинална серија. Водимо 1:0, а то је било најбитније да добијемо утакмицу и сачувамо домаћи терен. Још једном бих истакао да је атмосфера била феноменална, заиста су били наш шести играч помогли. То ништа не значи што водимо 1:0, морамо да будемо спремни да одиграмо много квалитетније на њиховом терену и да нема ситних грешака и падова да бисмо могли да добијемо и пласирамо се у финале. Партизан није иста екипа која је кренула сезону, довели су четири играча, искусног, евролигашког тренера и њихов циљ је да се пласирају и направе што бољи успех у АБА лиги. Спремни смо за ову утакмицу треба да имамо 100 одсто концентрације, да мислимо само на кошарку и да се пласирамо у финале – истакао је Томић, а онда су уследила новинарска питања.

Регланд?

Ради две терапије дневно. Да ли ће играти и да ли ће бити спреман, знаћемо, а самим тим и одлучити у суботу ујутру. Сви остали су спремни – истакао је стратег Црвене звезде мтс.

Присутне новинаре је занимало ко преузима улогу фаворита?

Специфична утакмица. Сваки дерби је утакмица за себе. Ко је фаворит? Сигурно да идемо да победимо утакмицу – рекао је Томић.

Следеће питање било је: Да ли ће поново бити дерби на једну лопту?

Када бих ја знао којим током ће ићи утакмица, било би много лакше и за вас, али и за мене. У овом тренутку не могу да кажем којим ће током ићи утакмица. Мислим да ће бити другачија, тврђа утакмица. 106:101 па то је много поена за полуфинале плејофа. Да, очекујем много мање поена и тврђу утакмицу – истакао је Томић.

О наредном ривалу говорио је Бранко Лазић:

Што се тиче те прве утакмице, остварили смо наш циљ, а то је победа. Дошли смо до ње тежим путем, али најбитније је да смо победили. Имали смо времена да анализирамо и да исправимо грешке које смо правили и уверен сам да ћемо сутра пред њиховим навијачима, на њиховом терену успети да исправимо те грешке, дођемо до победе и изборимо пласман у финале – истакао је капитен црвено-белих који је и одговорио на питање да ли екипа сада осећа мањи притисак:

Јесмо опуштенији, али ако погледамо шта носи победа у сутрашњој утакмици, сигурно да постоји одређена доза притиска. Спремни смо и свесни свега. Као што је, мислим Били, изјавио. Ако не осећаш притисак, немој ни да се бавиш спортом – истакао је Бранко Лазић.

Претходни текстЗвездина борба за 2. место пред плеј-оф
Следећи текстМилојевић: Сви на Маракану против Мачве