Ватерполисти Звезде нападнути у Сплиту!

77

Ватерполисти Црвене звезде нападнути су и претучени у Сплиту. Нападнути су ватерполисти Душан Васић, Милош Максимовић и голман Александро Краљ, који је добио неколико удараца у главу.

Због овог незамисливог скандала, ВК Црвена звезда неће играти меч против Морнара у 13. колу Триглав регионалне лиге, већ је одмах после инцидента кренула аутобусом пут Београда.

Поводом инцидената у Сплиту, где су нападнути ватерполисти Звезде у суботу поподне, реаговали су челници Ватерполо савеза Србије и црвено-белих, Виктор Јеленић и Игор Милојевић, као и Ђорђе Ђорђевић, извршни директор ВСС.

Игор Милојевић изнео је информације које до сад нису биле познате јавности, а тичу се напада хулигана на недужне играче, међу којима је најгоре прошао Александро Краљ, голман екипе.

Оно са чим желим да вас упознам јесте став Звезде у складу са правилником лиге повуче екипу са места догађаја. Нажалост, још нису кренули из Сплита, јер се чека Александро Краљ да дође из полиције или болнице, јер пролази процедуру. Инцидент се догодио у центру Сплита, где су играчи Звезде били у цивилним јакнама, а испод су се налазила обележја клуба, а не навијачка. Велика је разлика када се појаве играчи, а друга навијачи – започео је Милојевић и објаснио како је дошло до хаоса.

Оно што сам чуо, а трудио сам се да добијем најпоузданије информације, најнормалније су седели када је конобар видео обележја испод јакне, почео да се расправља са њима, а Звездини ватерполисти му објаснили да то нема никакве везе јер су дошли да одиграју утакмицу. Потом су решили да промене кафић због неугодне ситуације, и тада се појавила одређена група хулигана са шипкама, напала Максимовића, Васића и Краља који је добио више удараца у главу. Васић је добио неколико удараца са леђа песницом, нису му дали ни да се брани као човек… Има видљиве чворуге на глави, али нема веће повреде. Максимовић је добио штанглу у ногу, а побегао је трчећи километар. Немам званичне податке, али знам да су били ножеви и дрвене мотке, а хулигани су им претили клањем. Краљ има јаке болове у врату и укочен је од тог силног „цимања“ – описао је директор Црвене звезде.

Оно што бих напоменуо је то да се захваљујем добронамерним грађанима Сплита који су притрчали у помоћ и помогли да се не догоде и горе ствари. Њима се као представник Црвене звезде од срца захваљујем, али исто тако имам огромно огорчење. Поносни смо на наше навијаче који у прошлости нису подлегали притисцима ни инцидентима, јер су играчи Југа, Младости и други увек могли да се осећају добро и угодно кад год су долазили. Било би страшно да икако другачије буде у будућности. Не желим да видим да се икакво понижавање догоди као што је то било данас Краљу. Поносан сам на свој Београд, на Србију, што нисмо никада показивали такву слику и могу да вам кажем да се надам да у будућности неће бити оваквих инцидената, али морамо да се организујемо и да ову децу не угрожавамо ни на какав начин – закључио је Игор Милојевић.

Претходни текстМилојевић: Ова екипа заслужује подршку
Следећи текстЦрвено-белима у Бару победа и прво место