Повратак на победнички колосек у великом стилу

72

Кошаркаши Црвене звезде мтс убедљиво су савладали Олимпију резултатом 89:61 и дошли до 17. победе у АБА лиги.

Лидер на табели АБА лиге дочекао је Олимпију у 18. колу АБА лиге. Иако силно ослабљени како у стручном штабу, тако и на самом паркету, црвено-бели су показали да функционишу као прави тим који је изнад сваког појединца.

Због високе температуре изостао је Милан Томић па је помоћник Андрија Гавриловић водио тим тик уз линију. Такође, због лакше повреде није наступао Џо Регланд, али се у дворани ’’Александар Николић’’ само један тим питао за коначан исход.

Лепршава игра у нападу, а са друге стране гранитно чврста одбрана креирали су и чували високо вођство које је направљено већ у првој половини другог периода. Публика је у наставку имала прилику да види веома атрактивну игру својих љубимаца и убедљиву победу резултатом …

Од првог минута црвено-бели су диктирали темпо утакмице, али је Олимпија ипак одолевала у првој деоници. Госте је служио шут, али се и чинило да Црвена звезда није убацила у најбржу брзину. У таквом односу снага Звезда је ипак имала предност те на крају уводних десет минута – 24:19.

Други период утакмице донео је праву Црвену звезду. Чврста одбрана на граници фаула свела је ривала на само десет поена, док су црвено-бели шутери наместили нишанске справе. Из брзе игре и одличног протока лопте у нападу долазили су поени, а мрежица Олимпије готово да није мировала. Перпероглу, Ненадић, Оџо… Сви су имали своје роле и предност на полувремену је износила великих 20 поена разлике – 49:29.

Чинило се већ тада да је питање победника решено, али то није променило озбиљност изабраника, у овој утакмици првог тренера, Андрије Гавриловића. Издање црвено-белих подарило је и атрактивне потезе који су загрејали публику у дворани ’’Александар Николић’’.

Предност није угрожена до последњег звука сирене и Звезда је готово рутински дошла до 17. победе у АБА лиги.

Црвена звезда мтс – Олимпија 89:61 (24:19, 25:10, 17:18, 23:14)

Црвена звезда мтс: Човић 10 (12ас), Кешељ, Перпероглу 8, Давидовац 3, Ненадић 13, Фаје, Берон 9, Добрић 15 (6ск), Ристић 9, Симанић 9 (6ск), Цирбес, Оџо 13 (6ск)

Андрија Гавриловић:
Имамо иза нас три пораза, од чега две у гостима и која су садржала дуга путовања. Било је важно да почнемо са енергијом и да будемо озбиљни. Ако однос није какав треба, увек може да се догоди нешто непредвиђено, а то се није догодило. Публика је препознала нашу вољу и енергију и помогла да све добро приведемо крају. Олимпија се борила у трећој четвртини добром енергијом, они немају времена за губљење и покушаваће да изборе опстанак у свакој утакмици. Задовољан сам што смо успели да се одбранимо од тог налета и што смо остварили победу.

Слажем се да треба да покажемо против јачих екипа да смо изашли из кризе. Из кризе се не излази за три дана или за десет, мада се надам да ћемо тада боље већ изгледати. Разлог нашег уласка у кризу је што сезона не може да тече равно. Ако смо се ми на рад и на хемију подигли у периоду до Нове године, то је било захваљујући и распореду и динамици календара АБА лиге, као и Еврокупа. То нам је омогућило серије победе, а онда у јануару смо имали чак шест гостовања, а од тога четири узастопна. То одузима много енергије. Неке екипе су имале то у октобру, неке у новембру, а ми у јануару. После Лиможа смо се понадали да смо направили ’’хардвер’’ који може да се нада да ћемо ући у Топ 8 Еврокупа. Не мислим да смо се прешли, али смо прелако дошли до тога. Када се губи, губи се самопоуздање, али и неки механизми. Све то треба да се поврати кроз рад.

Бензин у нашем мотору су тренинзи. После Лиможа смо на пример имали дуго путовање аутобусом, а ујутру имали тренинг. Још уследи пораз на један поен од Валенсије, исти такав од Лиможа… Сада смо код куће, немамо велика путовања и за Куп ћемо имати довољан број тренинга да не изгледамо као што смо се данас прибојавали или на крају утакмице у Лиможу.

Претходни текстТерзић: Борјан остаје до 2023.
Следећи текстПораз Звезде од Јадрана из Сплита