Једна лопта је одлучила, пораз од Валенсије

61

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да савладају Валенсију у 4. колу Еврокупа. Гости из Шпаније тријуфмовали су резултатом 81:82 поенима у последњим секундама утакмице.

Велика борба виђена је у дворани ’’Александар Николић’’. Иако није било њихово најбоље вече, кошаркаши Црвене звезде мтс су се борили и држали прикључак све до самог краја. А, када је одлучивало искуство и мало среће, оба су била на страни Валенсије.

Иако је Џо Регланд погодио на 15 секунди пре краја за 81:80, улога јунака припала је Сем Ван Росому. Прекаљени бек је погодио из не баш идеалне ситуације, донео победу Шпанцима и разочарао готово 6.000 навијача Црвене звезде који су направили фантастичну атмосферу.

Почетак утакмице припао је Валенсији, односно Бојану Дубљевићу који је постигао десет поена у раној фази и био најзаслужнији за вођство Валенсије резултатом 6:14. Међутим, изабраници Милана Томића нису губили главу. Стрпљивом и пре свега борбеном игром сустизали су ривала. Битну улогу одиграо је по навици Стратос Перпероглу са две ваћне тројке, а Филип Човић пред крај прве деонице смањио разлику на минус четири – 17:21.

Почетком другог периода Звезда је наставила да показује чврстину. Награда за то стигла је у виду прве тројке Билија Берона која је донела и прво вођство црвено-белима – 23:21. Црвено-бели нису стајали, разиграо се и Мајкл Оџо, али је Валенсија погађала тешке шутеве када би се чинило да Звезда може да се резултатски одлепи.

Велика борба се водила током другог периода, али је Звезда успела да сачува вођство. Доминирао је Стратос Перпероглу и био најзаслужнији за вођство. Ипак, Валенсија је на својој страни имала расположеног Дубљевића који је тројком поставио резултат који је био на снази на полувремену – 44:42, а Перпероглу 18 – Дубљевић 15.

Почетак треће деонице припао је Валенсији која је стекла вођство од седам поена након четири минута игре повела са највећих плус 12 – 48:60.

Иако готово ништа није полазило од руке црвено-белима, великом борбом пришли су на минус од четири поена, али је мали пад концентрације у последњем нападу вратио Валенсији ’’плус шест’’ – 58:64.

Подршка са трибина није изостајала ни у последњој четвртини и заиста су се изабраници Милана Томића борили упркос лошој шутерској вечери. Бескомпромисна борба се исплаћивала и црвено-бели су дисали за врат искусном ривалу. Велику енергију Звезди донео је Душан Ристић који се сјајно носио са расположеним Дубљевићем. Управо након његових поена, на шест минута до краја, Црвена звезда је коначно изједначила – 71:71.

Имала су изабраници Милана Томића прилику и да поведу, али лопта није желела у кош. Искусни ривал је дохватио прилику и везао четири поена. Предаја међутим није била опција. Борба се наставила, а Перпероглу је пронашао тројку у битним тренцуима, а када је Филип Човић погодио уз фаул дворана је експлодирала. То је значило да Црвена звезда први пут у другом полувремену повела – 79:77.

Све је слутило на драму која се и одиграла у последњим секундама утакмице. Ван Росом је био јунак Валенсије и минимална победа је отишла путем Шпаније.

Црвена звезда мтс – Валенсија 81:82 (17:21, 27:21, 14:22, 23:18)

Црвена звезда мтс: Регланд 10, Човић 13, Кешељ, Перпероглу 26, Давидовац 2, Фаје 6 (10ск), Берон 6, Добрић 2, Ристић 6, Симанић 2, Цирбес 4, Оџо 4.

Милан Томић:

Ово је утакмица у којој је неколико пута било плус десет за њих, а ми смо се враћали. Трећа четвртина је опет била врло лоша, ово није добро за мој тим и то ћу да променим и сазнаћете шта ћу променити. Било је на један напад и једну одбрану. Дали смо кош и требало је да одиграмо само једну одбрану. Али, не могу да кажем ништа мом тиму, јер су се борили. Било је тешко, није лако вратити се од минус 12. Морамо да наставимо, али сада није све у нашим рукама, морамо да победимо Лимож и Малагу и да сачекамо неке друге резултате да бисмо прошли даље.

Претходни текстЗвезда убедљива против Војводине
Следећи текстЗвезда убедљива против Спартака за 17-0