Звездине даме у финалу Купа Србије!

246

Одбојкашице Црвене звезде пласирале су се у финале Купа Србије пошто су у реванш мечу полуфинала савладале Визуру резултатом 3:0, по сетовима 25:12, 25:20, 25:16.

Наше одбојкашице су у првом мечу изгубиле са 3:1, али су успеле у реваншу да надокнаде пораз и максималном победом се пласирају у ново финале Купа Србије.

Црвено-беле су доминирале у првом сету. На сервис Тијане Малешевић наша екипа је направила серију од пет поена, уз два блока Божице Марковић и један Миле Ђорђевић, и повела са 8:2. Потом је одлично сервирала и Ђорђевићева, а Звезда је везала још четири поена за 13:4. Дошле су Звездине даме и до двоцифрене предности коју су сачувале до краја и ас сервисом Божице Марковић дошле до 12 сет лопти. Већ прву је искористила Милица Милуновић за вођство од 1:0 – 25:12.

Наставиле су наше одбојкашице са одличном игром и предвођене сјајном Малешевић су дошле до предности коју су постепено повећавали и на техничком тајм ауту повеле са 12:6. Са два везана блока Катарине Чанак и Милке Стијепић Звезда је повела са 14:7. Гошће су пришле на 18:14, а у завршници и на 22:19. Ипак, наша екипа је преко Малешевићеве стигла до четири везане сет лопте, а Милуновићева је прву искористила и дуплирала вођство нашег тима – 25:20.

Изабранице Александра Владисављева су на почетку трећег периода игре повеле са 8:4, а након техничког тајм аута, на сервис Чанак, и са 14:8. Поени су се потом освајали у серијама, а наша екипа је успела да сачува предност и у завршницу уђе са вођством од 21:14. Два везана блока Божице Марковић и Миле Ђорђевић, уз грешку гошћи, донеле су нашем тиму девет меч лопти, а другу је Ђорђевићева искористила и донела тријумф – 25:16.

У Црвеној звезди су се истакле Тијана Малешевић и Милка Стијепић са по 14 освојених поена, док је Божица Марковић забележила 13 (7 блокова).

У финалу Купа Србије Црвена звезда ће играти против победника дуела Железничар – Јединство (СП). У првом мечу у Лајковцу Железничар је славио са 3:0.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВИЗУРА 3:0 (25:12, 25:20, 25:16)

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 120. Судије: Станислава Симић и Ђорђе Стевановић. Трајање меча: 73 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Секулић, Чанак 4, Стијепић 14, Т. Марковић (либеро), Б. Марковић 13, Милуновић 5, Ђорђевић 6, Малешевић 14, Степановић (либеро). Нису играле: Јакшић, Видојевић, Тасић, Вучићевић, Делић. Тренер: Александар Владисављев.

ВИЗУРА: Гајевић 2, Димић (либеро), Родић 7, Малешевић 1, Лазовић 16, Веселиновић 1, Коцић 1, Пејичић 2, Царић 10. Нису играле: Сајић, Петровић, Врцељ. Тренер: Дејан Десница.

Претходни текстОбновите чланство до Звездиног рођендана
Следећи текстЗвезда савладала Војводину за ново дупло финале Купа!