Црвена звезда – Војводина 2:0 (1:0)

101

Фудбалери Црвене звезде забележили су нову победу у првенству, овога пута савладана је другопласирана Војводина.

Фудбалери Црвене звезде настављају тамо где су стали. У дербију 11. кола Суперлиге, ни другопласирана Војводина није успела да заустави најтрофејнији српски клуб у походу ка новој победи.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић извео је готово најјачи састав, а прилику да дебитује ове сезоне имао је голман Немања Супић. Дамира Кахримана због болести није било у протоколу, од раније је лакше повређен Милан Борјан, а на клупи је своје место заузео млади Милош Гордић, голман омладинаца који је рођен 2000. године.

После још једног мирног почетка утакмице, Црвена звезда је и овога пута средином полувремена додала гас, и као резултат тога постигла и гол. Тек пред крај првог дела игре дошло је до малог опуштања и Војводина је заиграла боље. Могли су Новосађани да изједначе, али једину праву прилику нису успели да реализују. На другој страни, Звезда је поново имала неколико одличних прилика.

Најпре је у 14. минуту Родић био у прилици да Звезди донесе предност након једне одбијене лопте, али голман Војводине Роцков је одлично интервенисао. У 26. минуту након акције Крстичића и Стојковића, Радоњић је са пет метара шутирао поред стативе. Два минута касније, и Канга је покушао са дистанце и погодио стативу. Звезда је бивала све опаснија и гол је висио у ваздуху. Но, висио је још само један минут, јер је у 29. минуту Доналд успео да затресе мрежу! Наш капитен је и започео контранапад одузевши лопту противнику, потом се Боаћи прелепо ослободио играча, правовремено вратио лопту Доналду који успева да погоди!

Сенку на први део игре свакако је бацила повреда Родића којег је у 24. минуту заменио Марко Гобељић.

У наставку утакмице црвено-бели су све имали у својим рукама. Војводина је запретила у својој првој акцији, и то је било све од Новосађана који су деловали помало уморно. Наши фудбалери су имали иницијативу током првих двадесетак минута наставка, постигли су још један гол, а након тога рутински привели утакмицу крају. Гол за Црвену звезду у 63. минуту постигао је Гелор Канга. У свом стилу је Габонац шутирао са дистанце, додуше овога пута по земљи, и Роцков није успео да спречи да лопта уђе у мрежу.

Боаћи је могао да постигне гол након одличног продора и дриблинга, али није видео самог Кангу већ се одлучио да шутира, нажалост неуспешно. Тренер Милојевић шансу је у другом полувремену пружио и Луки Аџићу, односно Александру Пешићу.

Још једна победа без примљеног гола, учвршћивање на првом месту на табели, а све то пред пут у Немачку где ће Црвена звезда изаћи на мегдан Келну, у четвртак, 28. септембра. Срећан пут, момци!

Црвена звезда – Војводина 2:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 8.120. Судија: Ненад Ђокић. Стрелци: Доналд у 29′, Канга у 63′.

Црвена звезда: Супић, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Крстичић, Канга, Срнић, Радоњић, Боаћи.
Резерве: Гордић, Бабић, Гобељић, Рачић, Милијаш, Аџић, Пешић.

Војводина: Роцков, Саничанин, Којашевић, Лакићевић, Суботић, Антић, Вукасовић, Јованчић, Аврамовски, Михајловић, Веселиновић.
Резерве: Перић, Лазаревић, Ренан, Зличић, Парк, Јовановић, Месаровић.

Претходни текстПораз од Ђера на турниру у Мађарској
Следећи текстМилојевић: Заслужена победа