Убедљива победа и игра на старту плеј-офа

151

Црвена звезда је на старту доигравања у плеј-офу Суперлиге убедљиво савладала Спартак из Суботице у „Шумицама“, 32:18 (13:8). Најефикаснији је био Младен Шотић са 7 голова.

Можда и најбоља утакмица Црвене звезде ове сезоне. Од првог до последњег минута изабраници Ненада Перуничића су одиграли изванредно и уписали прву победу у доигравању. На паркету „Шумица“ је постојао само један тим, што се на крају манифестовало убедљивом победом.

Суботичани су боље отворили меч, повели 0:2, али веома брзо је уследио одговор Црвене звезде. Након што су преузели предност, серијом 3:0 су се и одвојили, да би наком одбрањеном седмерца Љубеновића и поготком са седам метара Матичића отишли на одмор са пет голова предности, 13:8.

Где су стали у првом, наставили су у другом полувремену црвено-бели. Сјајна одбрана Црвене звезде дозволила је Суботичанима само 5 голова у другом полувремену до 52.минута! Видели смо доста лепих голова, акција, цепелина, брзих контри… предњачили су црвено-бели, били су полетни у нападу, чврсти у одбрани, и могли и убедљивије да славе. Можда и најлепши потез на утакмици извео је Младен Шотић, прелепим дриблингом након којег је преварио чувара и постигао гол. На крају, коначан резултат је поставио бомбом Спасоје Гачевић за 32:18.

Младен Шотић 7 голова најефикаснији, Павловић је постигао 6. У редовима Црвене звезде за најбољег играча проглашен је Алекксандар Павловић, а у редовима Спартака Перовић, који је и био најефикаснији са 5 голова.

У наредном колу Црвена звезда гостује у Пожеги, екипи Слоге.

Црвена звезда – Спартак 27:23 (12:12)

Београд, дворана: Шумице. Гледалаца: 184. Судије: Милојевић и Ђокић (Јагодина). Седмерци: Црвена звезда 3 (2), Спартак 5 (3). Искључења: Црвена звезда 12, Спартак 12.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 7, Павловић 6, Мошић 3, Ћоровић, Продановић, Андрејевић 3, Гачевић 1, Љубојевић, Љубеновић, Златановић, Матичић 2 (2), Д.Бабић 2, Кљајић 3, Леовац 1, А.Бабић 4. Тренер: Ненад Перуничић.

СПАРТАК: Косовић, Стефановић 2, Ђекић 3, Радовић 1, Перовић 5, Стевановић 1, Потпара 2, Медић, Делибашић, Д.Петровић, Микић, Жупањац 2, Јелић 1, И.Петровић, Ракоција 1, Абаџић. Тренер: Синиша Лаковић.

Претходни текстЦрвена звезда води у полуфиналу плеј-офа!
Следећи текстМилијаш у клубу 200