Црвено-бели након трилера изгубили у полуфиналу Купа

96

Одбојкаши Црвене звезде изгубили су у полуфиналу Купа Србије против Новог Пазара 3:2 (30:28, 17:25, 35:33, 28:30, 15:13) у веома драматичном и неизвесном мечу који је трајао чак 147 минута.

Домаћин и технички организатор турнира имао је више среће у завршници веома узбудљивог меча, а црвено-бели нису успели да се пласирају у финале Купа Србије и покушају да одбране трофеј освојен прошле године.

На почетку меча екипе су се смењивале у вођству. Након техничког тајм аута Звезда је везала три поена, али је домаћин узвратио и врло брзо изједначио на 18:18. Серијом од три поена Нови Пазар је повео 21:19, али је у самој завршници наш тим први дошао до сет лопте. У врло неизвесној завршници боље се снашао Нови Пазар који је спасао још једну сет лопту, а онда искористио своју четврту, када је Хамзагић изблокирао Благојевића, за вођство у сетовима – 30:28.

Црвено-бели су на почетку другог периода игре били одлични на мрежи, па је после три блока (Милутиновића, Вељовића и Нејића) и ас сервиса Милутиновића било 2:6 за екипу Драгана Кобиљског. На обавезном тајм ауту Звезда је водила са 7:12 и ту предност сачувала до 13:18, када су после тајм аута домаћи везали два поена. Одговорио је наш тренер тајм аутом након кога је Звезда нанизала три поена и повела са 15:21. До краја сета Нови Пазар осваја још само два поена, а блоком Немање Машуловића црвено-бели долазе до изједначења – 17:25.

Трећи сет је донео велика узбуђења. Током целог сета екипе су биле изједначене и смењивале су се у вођству. Пред крај овог сета поени су се освајали у серијама, а Звезда је блоком Машуловића и поеном Стојсављевића дошла прва до сет лопте. Међутим, наша екипа је није искористила, као ни следеће две које је имала одмах потом. Пазарци су преокренули, али ни они нису успевали да реше сет у своју корист. Звезда је имала шест, а Нови Пазар је своју пету сет лопту искорситио и поново дошао у вођство – 35:33.

Одбојкаши Црвене звезде стигли су први до осетније прености (5:8) у четвртом сету. Са четири узастопна поена Нови Пазар је преокренуо. Уследиле су нове серије поена, а домаћи су имали вођство од 16:13, па 18:15. Звезда је успела да изједначи са три везана поена, па је поново уследила неизвесна завршница. Сада је Нови Пазар имао три сет лопте, али су црвено-бели искористили своју другу за ново изједначење – 28:30.

Домаћи су боље започели одлучујући сет и стекли су предност која је на промени страна износила 8:5. Звезда је успела да приђе и након блока Немање Машуловића изједначи на 11:11. Кобиљски је затражио тајм аут при резултату 13:12 за домаће, након чега је Даца изблокирао Гмитровића и донео Новом Пазару две меч лопте. Гмитровић је спасао прву, али је Ристић искористио другу за велико славље домаћих – 15:13.

У финалу 52. Купа Србије у недељу Нови Пазар ће играти против победника дуела Војводина НС семе – Косовска Митровица.

Одбојкаши Црвене звезде окрећу се обавезама у Суперлиги и сада им остаје борба за шампиоснку титулу коју су претходне сезоне освојили. Већ следеће недеље на програму су мечеви четвртфинала плеј-офа, а црвено-бели ће играти против Радничког из Крагујевца.

НОВИ ПАЗАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:2 (30:28, 17:25, 35:33, 28:30, 15:13)
Нови Пазар – Дворана: СД Пендик. Гледалаца: 1000. Судије: Владимир Симоновић и Иван Лазаревић. Трајање меча: 147 минута.
НОВИ ПАЗАР: Ристић 24, Хас. Затрић 1, Лопар 10, Даца 6, Шормаз 4, Зуковић (либеро), Божовић, Хам. Затрић 1, Радосављевић 21, Хамзагић 31. Нису играли: Бекрић, Симић. Тренер: Саша Стефановић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Самарџић, Петровић, Гмитровић 22, Машуловић 16, Милутиновић 10, Нејић 11, Стојсављевић 21, Мунћан, Благојевић 5, Вељовић 3. Није играо: Шкрбић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстЗвезда у финалу Купа!
Следећи текстУбедљив тријумф Звездиних дама у 2. колу