Вучићевић: Биће, верујем, још голова

63

Један од многобројних младих играча који су оставили више него позитиван утисак на припремама у Словенији је Вања Вучићевић.

Вучићевић је летос био на припремама првотимаца, али није имао право наступа јесенас, те му након непријатне паузе и те како пријају минути које је добио од шефа струке, а које је искористио на најбољи могући начин.

Ово су ми друге припреме са првотимцима Црвене звезде, и нема неке битне разлике између претходних, летњих, и ових зимских. Ради се слично, једино је време било знатно лошије. Након тих летњих припрема имам мало више искуства, али и даље сам веома млад и може се рећи да сам неискусан, поготово јер нисам играо фудбал у последње време. Голови које сам постигао много ми значе и подижу самопоуздање. Добио сам и доста честитки, али све је то само почетак, надам се да ће бити много више голова у будућности. Нисам дуго играо, али баш зато имам велику жељу да се наметнем. Мислим да ће ми бити потребно још неколико утакмица да се у потпуности вратим у прави ритам — рекао је млади Вучићевић.

Вања нам је испричао и нешто о својим фудбалским почецима.

Почео сам да тренирам фудбал са осам година у школи фудбала Арена. Након тога сам прешао у ОФК Београд, а потом ми је Чукарички понудио стипендијски уговор. Тамо сам био најбољи стрелац, имао сам понуде из неколико клубова, а једна од понуда је била и Звездина. Раније сам био доста нижи и за нијансу бржи него сада, и тада сам играо крило. Кад сам порастао и достигао висину од 190, пребачен сам у сам шпиц, и мислим да ми та позиција највише прија. Могу сада да играм и иза шпицева, али дефинитивно се најбоље осећам као најистуренији играч — каже Вучићевић.

Садашњост је таква да Вања има прилику, као и његови вршњаци из Звездине Омладинске школе, да се наметне шефу струке и избори за место у тиму.

Нисам много времена провео на терену проводио са Звездиним омладинцима, због те суспензије коју сам имао. Са њима ми је, и поред тога, лакше да играм јер су моји вршњаци. Међутим, још увек нисмо много ни уиграни, чак се са неким старијим играчима боље разумем јер сам са њима тренирао и радио на претходним припремама. Душан Анђелковић, Предраг Сикимић, и још неколицина старијих играча ми много помаже да се уклопим. Преда мном је време. Свима је жеља да играју у Звезди, али ја сам млад играч, потребно ми је још искуства. Мислим да нисам далеко од првог тима и верујем да ћу ускоро заслужити да се ту нађем. Волео бих да постигнем још голова, ја ћу се трудити и радити, а тренер ће да одлучи колика ће бити моја минутажа — говори Вучићевић.

На пролеће Звездине омладинце очекује борба за прво место и учешће у Лиги шампиона за омладинце. За разлику од јесени, Вања ће бити у прилици да помогне својим вршњацима у другом делу сезоне.

Омладинци имају доста квалитетних играча, и мислим да је реално да освојимо Омладинску лигу и да заиграмо Лигу шампиона. Мислим да имамо квалитет за то. Ако се укаже прилика, покушаћу да им помогнем. Много се дружимо, поготово се добро слажем са Рачићем. И цимери смо, знамо се од раније и доста времена проводимо заједно и добри смо другови. Дружење је генерално једна од важнијих одлика ове екипе, и све то се преноси и на терен — истиче Вања Вучићевић.

Претходни текстЦрвено-бели тренирају пуном паром
Следећи текстЗвезда и ФМП у посети Сокобањској