Фримпонг Звездин

78

Пето појачање Црвене звезде пред почетак пролећног дела шампионата је фудбалер Гане Абрахам Фримпонг. Он је потписао уговор на три и по плус једну годину.

Млади штопер је данас, 13. јануара, промовисан на стадиону „Рајко Митић“ и задужио је дрес са бројем пет.

Црвена звезда је највећи клуб на овим просторима и изузетно сам срећан што ми се пружила прилика да постанем део екипе са оваквом историјом. Фудбал сам почео да играм у својој домовини, у Гани где сам играо за Акру. Потом сам отишао у италијански клуб Вићенцу. Одатле сам се упутио у Србију где сам разговарао са људима из Партизана, али нису ми одговарали услови које су ми нудили тако да сам прешао у Војводину. Из Новог Сада сам отишао у Крушевац где сам провео четири сезоне – рекао је Фримпонг.

Пословни директор Стефан Пантовић представио је ново појачање.

Фримпонг је атипичан централни дефанзивац, поседује одличну покретљивост и окретност, добро чита игру противничких играча, а, иако није много висок, има сјајну скок игру. Млад је фудбалер, има 23 године, и даље се развија и уздамо се у њега да ћемо имати нову снагу у одбрани. Он ће се прикључити екипи на припремама у Словенији у понедељак – рекао је Пантовић.

Фримпонг је, за шест година проведених у Србији, успео да научи наш језик.

Са саиграчима ћу сигурно говорити на српском, добро владам фудбалским терминима. Ипак, свакодневни говор се разликује и када комуницирам са медијима причам на енглеском како бисмо се што боље разумели – рекао је нови Звездин фудбалер.

Млади штопер ускоро би могао да добије српско држављанство.

Покренут је поступак како бих добио српски пасош. То није уско везано само за Звезду, дуго сам размишљао о томе. Значиће ми да могу да аплицирам на европском тржишту без већих проблема. За национални тим Гане играо сам само у узрасту до 17 година – рекао је Фримпонг.

У Напретку је имао прилике да игра и са бившим Звездиним играчем Мамадуом Мбођом.

Мамаду ми је пријатељ и заиста добар играч, али обећавам да ћу бити бољи од њега у црвено-белом дресу – закључио је млади штопер.

Претходни текстИзјава председника КК Црвена звезда мтс
Следећи текстМаксимална победа црвено-белих у Љигу