Максимална победа црвено-белих у Љигу

84

Одбојкаши Црвене звезде остварили су девету победу у Суперлиги Србије. Црвено-бели су у 11. колу на гостовању Спартаку у Љигу славили резултатом 0:3, по сетовима 17:25, 15:25, 23:25.

Наши одбојкаши су од почетка меча контролисали игру и резултат. Постепено су увећавали своје вођство, да би након три везана поена на технички тајм аут отишли са предношћу од 7:12. Нову највећу предност нашем тима донео је Немања Машуловић из блока (9:15), а онда су екипе играле „поен за поен“. Звезда је одржавала предност до саме завршнице, када је са три поена у низу решила први сет у своју корист – 17:25.

На почетку другог периода игре блок изабраника Драгана кобиљског је сјајно функционисао. Након уводног вођства Спартака од 3:1, наш тим је направио серију од 0:6, од чега су по два блока уписали Машуловић и Вељовић. Домаћи су успели да приђу на 6:8, али су црвено-бели поново заиграли на високом нивоу и са четири узастопна поена отишли са убедљивим вођством на тахнички тајм аут. Звезда је одржавала убедљиво вођство, а у самој завршници, предвођени одличним Александром Благојевићем, наш тим долази до 10 меч лопти. Душан Стојсављевић је искористио другу и Звездина предност је дуплирана – 15:25.

Трећи сет је био и најузбудљивији. Екипе су се до обавезног предаха смењивале у вођству, да би Звезда са три везана поена повела са 10:13. Домаћи су блоком Миловановића пришли на само поен заостатка (15:16), али су Стојсављевић и Благојевић имали одговор (15:18). Тренер Спартака је у тим моментима потрошио и други тајм аут. Убрзо је Звезда везала четири поена и повела је са 16:22. Чинило се да ће црвено-бели мирно привести меч крају, али је Спартак успео да смањи и приђе на два поена 20:22. Одбојкаши Црвене звезде долазе до две меч лопте, а Благојевић користи другу за нову победу – 23:25.

У наредном 12. колу Суперлиге Црвена звезда дочекује екипу Клек Србијашуме, али ће пре тога одиграти реванш меч шеснаестине финала Купа ЦЕВ против белгијског Антверпена у среду 18. јануара у Београду.

СПАРТАК ЉИГ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (17:25, 15:25, 23:25)
Љиг – Дворана: ОШ Сава Керковић. Судије: Горан Градински и Дарко Савић. Трајање меча: 79 минута.
СПАРТАК: Милосављевић 3, Јестровић 4, Јовановић 5, Гајевић 8, Лазаревић 1, Главинић 7, Арсеноски 1, Јокановић 1, Миловановић 5, Јанковић (либеро), Јелић 6. Није играо: Мирковић. Тренер: Ненад Ковачевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Гмитровић 6, Машуловић 9, Милутиновић 3, Стојсављевић 7, Благојевић 21, Вељовић 4. Нису играли: Шкрбић, Самарџић, Петровић, Нејић и Штавлић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстФримпонг Звездин
Следећи текстЗаказан још један меч у Словенији