Радоњић: Чврсто на земљи и сада, као и пре

84

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић био је веома поносан на фантастичну игру прилично убедљиву победу над прваком Европе ЦСКА, најавио још пуно рада, али и ново појачање Диона Томпсона.

Кошаркиаши Црвене звезде мтс направили су прави подвиг. Велика борбеност и сјајна игра под константном контролом Дејана Радоњића који је поново енергично водио утакмицу. Његови изабраници су били тактички перфектно спремни и исто тако невероватно мотивисани. Огњен Кузмић је господарио рекетом, Чарлс Џенкинс блистао на обе стране терена, Бранко Лазић наизменично затварао Нанда Де Колоа и Милоша Теодосића… И могли бисмо тако у недоглед. Ипак, истина је да је победио тим. Тим је савладао невероватне индивидулце и најбољем нападу у Европи дозволио да постигне само 67 поена. Просечно Московљани у Евролиги постижу више од 90.

Своје виђење меча изнео је Дејан Радоњић, режисер великог подвига црвено-белих.

Прва победа против ЦСКА, али врло велика. Честитке играчима и навијачима уз захвалност наравно за диван амбијент и помоћ, која је била потребна да би се играло против првака Европе. Кренули смо одлично и добром обраном смо стекли предност. Наравно да се против ЦСКА мора бити спреман за свих 40 минута. Они су у другој четвртини су стизали предност и изгледало је да ће бити другачије до полувремена, али смо из добре одбране и неколико лаких поена из освојених лопти задржали изненађујућу предност, за све вас и можда још понеког.

Наравно да смо очекивали да ће у другом делу покушати све да ураде да стигну резултат и да нас надиграју. Стагнирали смо у једном периоду, напад не тако добар и деловало је да ће у четвртој четвритини отићи у другом смеру. Ипак, наша квалитетна реакција у оба правца и пебеда која је стварно историјска, први пут смо их савладали подсећам, и осећам задовољство због начина и квалитета игре коју смо приказали. Сад после краја првог дела имамо седам победа. Јако знам шта то доноси и то не доноси никакву промену.

Остаје нам још доста да радимо, али на земљи чврсто сада и преа. Другог ујутру стиже Дион Томсон. Већ сам рекао шта мислим о играчу који треба да дође И значи ми да играчи буду задовољни са свих аспеката да бисмо издржали на крају. Томпсон ће донети квалитет и помоћи нам да напредујемо у наставку сезоне.

Претходни текстЗвездино новогодишње чудо
Следећи текстФудбал са играчима – најлепши поклон