Дани радости на Маракани: Звезда прославила Ђурђевдан после седме титуле у низу

17

Фудбалски клуб Црвена звезда је у Централној ложи стадиона прославио крсну славу Ђурђевдан.

Клупска слава, Св. Великомученик Георгије је обележена у просторијама стадиона „Рајко Митић“. Догађају су присуствовали чланови управе нашег клуба, генерални директор – Звездан Терзић, председник Светозар Мијаиловић, оперативни директор – Марко Петровић, као и директор Омладинске школе – Никола Јелић.

Звездине легенде су такође традиционално увеличале славу клуба. Ломљењу славског колача су присуствовали чланови стручног штаба на челу са шефом – Владаном Милојевићем, као и капитен Александар Драговић уз саиграче.

Свештенство из Храма Светог Саве – отац Драган Шовљански и протођакон Младен Ковачевић су у просторијама нашег стадиона уз молитву испоштовали славске обичаје.

Наш клуб је на поклон добио икону од свештенства Храма Светог Саве, а отац Драган Шовљански је искористио прилику да Црвеној звезди честита крсну славу.

Најпре бих желео да вам честитам највећи хришћански празник, запосленима, као и играчима, уз православни поздрав Христос Васкрсе, Ваистину Васкрсе. Затим вам честитам крсну славу клуба, коју веома световно прослављате сваке године, уз жељу да Св. Великомученик Георгије, као ваш заштитник и небески чувар увек буде на помоћи. Ово су дани велике радости за нас православне хришћане. Након веома успешне сезоне, желимо вам да следећа година буде још боља него ова и да нам господ подари здравља и свако добро. Црвена звезда на основу величине клуба заслужује да има једну такву икону свога заштитника, а као што сви знамо ФК Црвена звезда је и у свој статут унео прославу Св. Великомученик Георгије, као своју крсну славу. Надамо се да ће ова икона, на посебном месту красити стадион и да ће свако у неком моменту моћи да приђе, и да се помоли не само за резултат, већ за себе и своју породицу – истакао је отац Драган Шовљански.

Претходни текстНајава преноса – Омладинци и кадети „гостују“ Графичару
Следећи текстКК Црвена звезда Меридианбет прославио клупску славу Ђурђевдан