Звезда годину завршава на челу табеле

124

Хокејаши Црвене звезде савладали су екипу Војводине резултатом 7:4 (3.2, 1:0, 3:2), у утакмици број 9 Првенства Србије у сезони 2016/17. играној у леденој дворани „Спенс“.

Дуел новосадских и београдских црвено-белих у леденој дворани „Спенс“ био је знатно занимљивији него њихов претходни међусобни дуел, игран недељу дана раније када је Црвена звезда у Београду славила убедљивим резултатом 9:2. Војводина је пред својим навијачима пружила одличан отпор вицешампиону Србије, успела да поведе већ у трећем минуту, затим и да средином првог периода изједначи, пошто је претходно наш тим преокренуо резултат. Ипак, од тог момента београдски тим у потпуности је преузео иницијативу и са три везана гола практично реши питање победника почетком последње трећине када је стигао до предности од 5:2. Домаћин је последњи „трзај“ имао у 46. минуту када је Малетић смањио на 5:3, али су пулени Ненада Милинковића средином последњег периода успели да са још два гола у мрежи ривала реше питање победника и забележе четврти тријумф у сезони којим на празничну паузу одлазе са прве позиције.

Звездин тријумф стигао је као последица велике иницијативе и чак 59 упућених удараца ка голу Ивана Белића који је забележио 52 одбране, док се на другој страни његов млади колега, јуниорски и омладински репрезентативац Југ Митић суочио са 27 шутева од који је успео да заустави 23. Таквом притиску на гол домаћина свакако је допринео и велики број искључења хокејаша Војводине, који су забележили чак 14 искључења и чак 47 минута казне (од чега и две дисциплинске од 20, односно 10 минута) наспрам само три искључења гостију, што су Звездини играчи успели на најбољи могући начин да искористе и са чак пет голова у „пауер плеју“ (од чега један у ситуацији „5 на 3“) дођу до важне победе.

Гостујући тим је до тријумфа поново предводио руски интернационалац Александер Зубрицки. Први поентер (16П), стрелац (7Г) и асистент (9А) лиге постигао је три гола и уписао две асистенције на овом сусрету, док је одличну подршку имао у земчјаку Марку Сољанкину Пастернаку и Михалу Данијелу, који су забележили по један гол и асистенцију, док су се у стрелце уписали и Војин Драговић и Милош Николић. Сјајну партију пружио је и белоруски нападач Микаил Бухкин који се није уписао у стрелце, али је забележио чак пет асистенција. На другој страни, у редовима домаћина најбољи је био Милан Николић са два постигнута гола, којима је постао најбољи стрелац (3Г) и асистент (3А) Новосађана у овој сезони, док су се у стрелце уписали и Владан Дроздик и Горан Малетић.

Овом победом Црвена звезда је избила на чело табеле, са истим бројем бодова (12) и одиграних мечева (пет) као и Партизан, али бољом гол разликом, док је Војводина са укупно три освојена поена у четири одигране утакмице остала на трећој позицији. На последњем месту налази се НС Старс који је без бодова из четири утакмице.

Утакмица у Новом Саду била је последња предвиђен календаром такмичења за 2016. годину, док се шампионат званично наставља после новогодишњих и божићних празника, 15. јануара.

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 4:7 (2:3, 0:1, 2:3)
Нови Сад – Ледена дворана Спенс. Судије: Богдан Давор и Фазекаш Ђорђе. Казне: Војводина 47 минута, Црвена звезда 6 минута.
ВОЈВОДИНА: Белић (51 одбрана), Дроздик 1 (1ас), Ганер (1ас), Јерковић, Малетић 1, Милићевић, Милојковић, Надашки (1ас), Тумбас, Бабић, Ченгери, Екмешчић (1ас), Лаптев, Матавашиш, Меселџић, Николић 2.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић (23 одбране), Леонов (1ас), Николић 1, Солјанкин-Пастернак 1 (1ас), Живић, Анђелковић, Бухкин (5ас), Даниел 1 (1ас), В. Драговић 1, М. Драговић, Ивковић, Пожар, Таракан, Зубритски 3 (2ас).

Претходни текстНови дерби и нови изазов, Звезда у Загребу
Следећи текстКраљевчанке славиле у Београду