Нови дерби и нови изазов, Звезда у Загребу

79

Кошаркаши Црвене звезде мтс стигли су у Загреб у суботу у раним поподневним часовима где их у недељу од 19 сати очекује меч 15.кола АБА лиге и дерби регионалног такмичења са екипом Цедевите.

Ово ће бити други овосезонски дуел са Цедевитом, у последњих неколико сезона, великим ривалом београдских црвено-белих.

У првом мечу који је одигран у оквиру 2.кола, екипа Дејана Радоњића славила је 88:64. Међутим, од тог 3.окотобра екипа Вељка Мршића је претрпела доста измена у играчком саставу, и у претходних неколико недеља игра у складу са својим амбицијама и очекивањима да се бори за врх табеле АБА лиге.

Ово нам је већ трећи пут да у текућој седмици у којој смо играли тешке утакмице у Евролиги, са Олимпијакосом и Реалом,имамо и тежак меч у регионалном такмичењу. Цедевита је у односу на први меч који смо одиграли променила састав, дошли су други играчи који су већ показали велики квалитет, и сада је Цедевита један од клубова који је у борби за врх табеле АБА лиге.У одличној су форми, што показује и претходни меч у коме су славили у Подгорици, иако су играли без четворице играча. Очекујем да буду комплетни за наш меч у недељу, а у оваквом ритму у каквом смо у децембру, свака утакмица је за нас сама по себи својеврстан изазов – рекао је тренер Дејан Радоњић.

Велики посао у Загребу очекује и центра Огњена Кузмића, који такође истиче да је екипа у серији јаких утакмица.

Ово ће нам бити четврти меч за 8 дана, након Скопља, Атине и Реала у Београду. У петак смо одрадили један тренинг, и ево нас поново у путу. Цедевита је један од тимова који има велике амбиције и екипа која игра добро, подигли су форму, победили су прошле недеље у Подгорици у дербију кола иако су били ослабљени. Ми желимо да одиграмо чврсто са пуно енергије, и да стигнемо до доброг резултата – рекао је Кузмић.

Екипа ће након поподневог одмора тренирати у Загребу у суботу увече, а одмах након утакмице у недељу, следи повратак аутобусом у Београд и почетак припрема за последњу утакмицу у 2016.години и дуел са ЦСКА у Београду.

Претходни текстТрадиционално „Новогодишње дружење“
Следећи текстЗвезда годину завршава на челу табеле