Звезда и Србија у Сочију

68

Спортско друштво Црвена звезда и Руски дом 2. марта ове године озваничили су сарадњу која је почела да се спроводи у дело.

Од 23. до 29. априла 2016. године у Сочију ће бити одржане Друге међународне игре за сународнике. Пријављено је 600 деце из 46 земаља света. На дневном реду Игара су такмичења у различитим спортовима и богат културно-образовни програм.

У оквиру Споразума о сарадњи између Спортског друштва Црвена звезда и Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду, који је потписан почетком марта ове године, на Друге међународне игре сународника отпутовао је и пливач Црвене звезде Немања Вукадин.

Спортско друштво Црвена звезда је обезбедило спортску опрему за свих 10 такмичара који представљају Србију на овом такмичењу. Представници Србије на Играма су деца родитеља из мешовитих бракова, руске и српске националности.

Испраћај спортиста организован је у Руском дому у Београду, а најлепше жеље и успех на Играма нашим спортистима пожелео је и амбасадор Руске Федерације у Београду г. Александар Чепурин.

У спортском делу Игара, биће одржана такмичења у кошарци, одбојци, мини фудбалу, шаху, стоном тенису, пливању. Културно-образовни програм предвиђа популарна предавања, сусрете, упознавање са руским језиком и књижевношћу.

На форуму у Сочију учествоваће и млади новинари, представници политичких, друштвених и научних кругова страних држава. Циљ ових Игара је да се учврсте међународне, спортске и друштвене везе са сународницима из иностранства.

Прве Игре сународника одржане су у Сочију 2015.

Претходни текстЗвезда у финалу плеј-офа
Следећи текстБуњевчевић: Сећам се акције „Ја сам Звездаш“