Обележена 71. годишњица од ослобођења Београда

27

Поводом 71. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, али и поводом дана Градског зеленила, испред Скупштине града симболично је посађено дрво. Тиме је започета лепа традиција да се сваке године на овај дан саде нова стабла и тако направи алеја стабала која ће бити засађена од руку познатих и заслужних грађана.

У име ФК Црвена звезда овом лепом догађају присуствовали су председник Светозар Мијаиловић, као и фудбалери Марко Грујић и Вукашин Јовановић који су заједно са друговима и колегама из младе репрезентације, Андријом Живковићем и Иваном Шапоњићем, посадили дрво.

Драго ми је што сам данас овде и што учествујем у овој акцији. Овим шаљемо поруку свим људима, а пре свега младима, да чувају паркове и да воде рачуна о зеленилу. Јако је битно да чувамо Београд, јер је то наш град. Ја ћу сваки пут када прођем овуда погледати како ово дрво расте – рекао је Вукашин Јовановић.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић рекао је да би град требало да настави са обележавањем овог јако битног датума.

По двојица играча Црвене звезде и Партизана су овде са нама с обзиром на то да је ова Скупштина место њиховог највећег славља и радости, јер су ту прославили титулу првака света – рекао је између осталог Никодијевић.

Претходни текстЉубица Кецман поново у црвено-белом
Следећи текстБожовић и Катаи пред Војводину