Пораз од Рада у Купу Србије

45

Фудбалери Црвене звезде поражени су у осмини финала Купа Србије, и на тај начин су завршили такмичење у Купу Србије.

Мало фудбала, и доста борбе. Ово је најбољи опис првог полувремена, током којег је прва стопостотна шанса виђена тек у последњим тренуцима овог периода. Тежак терен је свакако допринео оваквом стању ствари, па су наши фудбалери често покушавали и дугим лоптама да упосле Јовића, Гаврића и Лазовића, али из такве игре није се родила нити једна прилика. Домаћин је претио после прекида, али у два наврата некадашњи Звездин фудбалер, Славко Перовић, није најбоље примио лопту у шеснаестерцу Црвене звезде.

Катаи је у два наврата шутирао, али је оба пута интервенисао голман Радуновић. Све до 45. минута, то су били и једини ударци у оквор гола, а онда је штопер Рада погрешио, до лопте је дошао Јовић који је испред себе имао само голмана Рада, али је шутирао превише слабо и доста близу Радуновића који је и из ове ситуације изашао као победник.
Друго полувреме је донело много више узбуђења и прилика, међутим поново је неефикасност скупо коштала Црвену звезду. Рад је своју прву праву шансу искористио – док је Звезда нападала Рад је створио прилику, а некадањи играч Црвене звезде, Славко Перовић, успео је у 51. минуту да затресе мрежу. Није се Рад повукао, тражио је и други гол, али се у тим тренуцима истакао Кахриман. Требало је Звезди времена да помери тежиште игре на половину Рада, а након уласка Босанчића и Деспотовића, Звезда је била тим који је доминирао на терену.

Прву праву прилику у другом полувремену пропустио је Лазовић, који је фантастично шутирао из волеја, али се испречича пречка. До краја утакмице је Звезда покушавала дугим лоптама да створи прилику, али тек у самом финишу је и стигла до њих. Мијаиловић и Павићевић су били у ситуацијама да затресу мрежу, али на висини задатка је био данас врло добри Радуновић, и резултат до краја утакмице није промењен.
Исти ривали одиграће у недељу од 13 часова првенствени дуел, такође на стадиону Обилића.

Рад – Црвена звезда 1:0 (0:0)
Стадион: Обилића. Гледалаца: 2000. Судија: Данил Грујић (Ниш).
Стрелац: Перовић у 51. минуту.
Рад: Радуновић, Ђурић, Јелић, Гњатић, Распоповић, Милошевић, Родић, Перовић, Бајић, Веселиновић, Марковић.
Резерве: Јовановић, Денић, Михајловић, Ненадовић, Мараш, Станчевски, Милисављевић
Црвена звезда: Кахриман, Печник, Лазић, Павићевић, Мијаиловић, Ковачевић, Ристић, Катаи, Гаврић, Лазовић, Јовић.
Резерве: Рајковић, Планић, Антић, Босанчић, Гогић, Савићевић, Деспотовић.

Претходни текстРадоњић: Валенсија је ривал за респект
Следећи текстЛалатовић: Своје прилике машимо