Саопштење ФК Црвена звезда

44

Фудбалски клуб Црвена звезда издао је саопштење после јучерашње (среда, 08. октобар 2014.) седнице Скупштине ФСС и излагања Томислава Караџића на њој:

„Ништа се на јучерашњој седници Скупштине ФСС није десило што нисмо очекивали. Наравно да су против ванредних избора они који су сада на власти и имају своје интересе да се ништа не промени. То смо знали и пре ове Скупштине. Чињеница је да су Караџићеви сарадници вршили страховит притисак на делегате да се појаве и дају им кворум. Људи су у реалном страху јер су и каса и судијска организација још увек код Караџића.

Сада се, први пут после шест година, Караџић сетио да треба платити трошкове службених лица клубовима прве лиге или водити људе из клубова у Јерменију или Шпанију. То говори о његовом страху који је јуче покушао да сакрије лажним осмехом. Међу делегатима Скупштине има много честитих људи и многи од њих на јучерашњој седници нису делили Караџићеве ставове али у овом тренутку не желе да се оглашавају. Чињеница је и да се 18 делегата није јуче појавило иако је вршен притисак на сваког понаособ да дођу на Скупштину. Наш циљ је да се промени структура унутар Скупштине, а то може само ванредним изборима на свим нивоима. Зашто Караџић не распише ванредне изборе ако је сигуран да га фудбалска Србија подржава? Он ради супротно – мења Статут да се о његовом поверењу може расправљати само једном годишње. Али Црвена звезда ће истрајати у борби коју је започела још пре неколико година.

Шта мисле о Караџићевој изјави, да је ФСС и он лично помогао да Црвена звезда данас не игра у трећој лиги, већ годинама јасно поручују наши навијачи на свакој утакмици. Истина је наравно сасвим другачија: да није било Караџића, Црвена звезда би данас имала четири титуле више, а то подразумева и 50 милиона евра прихода више. Посебно смета тенденција Томислава Караџића да годинама уназад умањи односно негира огроман утицај ФК Црвена звезда на развој фудбала у Србији. Ова његова изјава и јесте још једна у ту сврху.

Посебно је непримерено и дегутантно помињање премијера Александра Вучића у било ком контексту од стране Томислава Караџића. Није ово први пут да Караџић злоупотребљава премијерово име!!!

Да би нашој репрезентацији обезбедили неопходни мир пред предстојеће утакмице против Јерменије и Албаније, овим саопштењем стављамо тачку на било какву расправу са Томиславом Караџићем, а нашим играчима желимо шест бодова.“

Претходни текст13. Меморијални турнир „Драган Шакота – Шале“
Следећи текстУтакмица недеље: Звезда – Галатасарај