НАША ЗВЕЗДА ПРВА(К) ПОНОВО!!!

122

Свуда грми около, наша песма поново, све је готово…

После шест година титула намењена прваку Србије поново краси витрине трофејне сале у Љутице Богдана. У мечу 29. и претпоследњег кола фудбалског првенства Србије црвено-бели головима Лазовића, Печника, Мрђе и Нинковића и математички су освојили наслов првака.

У сезони која је са собом носила много успона и падова, изабраници Славише Стојановића прикачили су на ревер 26. звездицу најтрофејнијем српском клубу. Меч са романтичарима одигран је касније него што је планирано услкед природне катастрофе која је задесила нашу земљу.

Плаво-бели са Карабурме дошли су на Маракану пред 50 хиљада навијача да се надигравају и приказали су доста лепог фудбала, постигли два гола. Међутим, било је то довољно само да Звездаши из своје куће оду са утиском да су титулу прославили у утакмици која је била лепа за око.

На крају првих 45 минута резултат је био 2:2. Талентовани Палочевић први је затресао мрежу Бајковића у 12. минуту, али је Лазовић само неколико минута касније поравнао резултат. Велико славље најавио је Нејц Печник у финишу првог дела, али гости се нису предавали и поготком Гајића на одмор су отишли са нерешеним исходом.

У наставку Мрђа, Звездин и српски краљ стрелаца поставио је ствари на своје место. Победник је могао бити одлучен доста раније, али значај меча као да је спутао нападаче Црвене звезде који нису успевали ривалу да задају завршни ударац. Ипак, знак за почетак славља голом у 85. минуту дао је Милош Нинковић. Песма је почела да се разлама Аутокомандом, 50 хиљада навијача и пре него што је судија Мајо Вујовић одсвирао крај почело је са фештом. Пехар заједнице Прве Лиге Милијашу као капитену и предводнику генерације уручио је Звездан Терзић, док је трофеј испред ФСС-а Звездиној десетки уручио Митар Мркела.

Без дилеме ова генерација црвено-белих златним словима биће уписана у анале најтрофејнијег српског клуба.

Нека вечерас свако зна, да је Звездина победа, нови шампион и титула, наша Звезда је опет најбоља!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ОФК БЕОГРАД 4:2 (2:2)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 48.347. Судија: Мајо Вујовић (Нови Сад). Стрелци: Лазовић у 15′, Печник у 40′, Мрђа у 46′ и Нинковић у 85′ за Црвену звезду,  а Палочевић у 11’и Гајић у 43′ за ОФК Београд.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Петковић, Павићевић, Келхар, Мијаиловић, Милијаш, Нинковић, Лазовић, Печник, Мрђа, Ракић.
Резерве: Рајковић, Ненадић, Крнета, Араухо, Савићевић, Касалица, Оњило.
ОФК БЕОГРАД: Чупић, Василић, Планић, Васиљевић, Обрадовић, Здјелар, Мицевски, Палочевић, Гајић, Чаврић, Дражић.
Резерве: Остојић, Пилиповић, Јовановић, Јешић, Јанковић, Зарубица, Златковић.

Претходни текстСилна Звезда поново славила у вечитом дербију
Следећи текстЗвездин четверац освојио бронзу на ЕП за јуниоре