Силна Звезда поново славила у вечитом дербију

30

У дану када су фудбалери Црвене звезде прославили освајање 26. шампионске титуле, рукометаши црвено-белих савладали су Партизан у Панчеву резултатом 36:30 у оквиру осмог кола плеј-офа и на тај начин се приближили екипама у врху табеле.

Црвено-бели су прилично успавано деловали у почетној фази дербија. Партизан је повео са 5:2 и тренер гостујућег тима Ненад Перуничић био је принуђен да затражи тајм-аут. Међутим ни после једног минута одмора Звезда није могла да повеже своје редове, па је нешто касније домаћи тим стигао и до своје највеће предности од пет голова разлике (10:5). Ипак, рукометаши Црвене звезде су тада увидели да ситуација постаје озбиљна, па су додали гас и серијом од 4:0 стижу на само гол заостатка (9:10).

Ипак, црно-бели су поново успели да се одлепе на три разлике поготком Божидара Маркићевића из седмерца за вођство од 13:10. Гости су у неколико наврата прилазили на гол заостатка. Капитен Звезде Милан Павлов смањио је на 13:14, а после много покушаја црвено-бели у финишу првог дела игре долазе и до изједначења (15:15). Партизан након тога поново стиже до три гола предности серијом од 3:0, а Немања Нешовановић смањује на 16:18, што је био коначан резултат првог полувремена.

У наставку слика на терену се потпуно променила корист црвено-белих. Најпре је Нешовановић изједначио резултат на 20:20, а затим Божо Анђелић и Стефан Алчаковић доносе Звезди предност од два гола разлике (22:20) у 36. минуту. Партизан је успео да изједначи, али је то била једна од ретких добрих ствари које су успели да ураде у другом делу игре. Код резултата 25:25 уследила је фуриозна серија рукометаша црвено-белих од 5:0. Божо Анђелић је довео гостујући тим до вођства од 26:25, затим је мрежу вечитог ривала још једном затресао расположени Нешовановић, а два промашена зицера Звезде екипа Партизана није казнила, па је Алчаковић у контри повисио на 28:25. Павлов доноси Звезди четири гола предности, а црно-белима ни тајм-аут у 49. минуту није много помогао, јер је након тога Алчаковић погодио за 30:25.

Нешто касније Анђелић је упутио силовит ударац ка голу црно-белих, а лопта се од пречке одбила преко линије гола за вођство Звезде од 31:26. У једном тренутку било је и плус шест (32:26), а Јовановић је након тога смањио на 28:32. Корпулентни Нешовановић је на црти силовито закуцао лопту у мрежу црно-белих и вратио Звезду на пет разлике (33:28). До краја су изабраници Ненада Перуничића рутински одрадили посао и са два гола у самом финишу стигли до максималних и коначних 36:30.

Два потпуно различита лица приказали су црвено-бели на овом дербију. У првом су у једном тренутку били у заостатку од пет голова, а на крају су славили са шест разлике. У другом делу игре екипа Ненада Перуничића постигла је чак 20 погодака, а примила само 12. За најбољег појединца у победничком тиму проглашен је Божо Анђелић. Меч је имао хуманитарни карактер јер је улазница за дерби била слање поруке на број 1003 или прилог у виду средстава за хигијену за помоћ угроженом становништву од разорних поплава које су овог месеца погодиле Србију.

Црвена звезда сада има осам освојених бодова у плеј-офу. Црвено-бели су и даље четврти на табели, али су сада знатно ближи екипама Металопластике и Војводине, које деле друго место са десет бодова. Први је Раднички из Крагујевца са 12 освојених бодова, а Звезда у следећем колу дочекује екипу Металопластике.

Претходни текстЗвездини клинци сјајни у Лисабону
Следећи текстНАША ЗВЕЗДА ПРВА(К) ПОНОВО!!!