Звезда чува прво место

35

Фудбалери Црвене звезде су головима Мрђе и Милијаша тријумфовали у Јагодини резултатом 2:0, и на тај начин задржали лидерску позицију на табели Јелен Суперлиге.

Црвена звезда је утакмицу отворила како се само пожелети може. Најпре је у 3. минуту након центаршута Ковачевића, Печник раменом захватио лопту, а голман Ђуричић интервенисао и избацио лопту у корнер. Након новог одличног центаршута Ковачевића на прву стативу, Мрђа је био најспретнији, и у раној фази утакмице Звезди донео предност.

Од тог момента, фудбалери Црвене звезде су добро стајали у блоку, онемогућивши домаћину да направи нити једну опасну акцију на половини терена која је припада црвено-белима. У фази напада, наши фудбалери су само повремено претили, па је тако Нејц Печник у 17. минуту након новог корнера и центаршута Милијаша шутирао главом, али за мало преко пречке.

Јагодина је успела да озбиљније запрети у 29. минуту, када је након асистенције Јакимовског, Шимац главом умало погодио оквир гола. Ипак, када се чинило да ће црвено-бели на одмор отићи са минималном предношћу, да тако не мисле, показали су пре свих Печник, Мијаиловић и Милијаш. Расположени словенаки репрезентативац је атрактивно петом упослио Звездиног левог бека који је снажно шутирао, Ђуричић одбранио, а капитен Ненад Милијаш натрчао на одбијену лопту и у 43. минуту дуплирао Звездину предност. Утисак је да је Црвена звезда након раног вођства рутински одиграла прво полувреме, иако је посед лопте за нијансу био на страни домаћина.

У другом полувремену, Црвена звезда је успела у намери да у потпуности спусти темпо и на тај начин спречи сваку евентуалну опасност по гол Бобана Бајковића. Јагодина је успела тек у финишу утакмице да запрети, и то ударцима са дистанце, али није дошло до промене резултата. Тренер Славиша Стојановић у игру је у другом полувремену увео Савићевића, Касалицу и Милуновића, али ни Црвена звезда није створила опасну ситуацију пред голом Јагодине. Утисак је да је Црвена звезда добила оно по шта је и дошла у Јагодину – по нова три бода, који је остављају на лидерској позицији на табели шампионата.

 

Јагодина – Црвена звезда 0:2 (0:2)
Стадион: Јагодине. Гледалаца: 14.000. Судија: Мајо Вујовић. Стрелци: Мрђа у 5. и Милијаш у 43. минуту.
ЈАГОДИНА: Ђуричић, Шимац, Филиповић, Живановић, Михајловић, Цветковић, Леповић, Митошевић, Јакимовски, Ђурић, Пешић.
Резерве:Перић, Мијатовић, Дамјановић, Илић, Шушњар, Мартиновић, Миладиновић
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Петковић, Павићевић, Келхар, Мијаиловић, Милијаш, Гогић, Ковачевић, Лазовић, Печник, Мрђа.
Резерве: Рајковић, Мартиновић, Савићевић, Нинковић, Касалица,  Милуновић, Дауда.

Претходни текстКајганић коначно Звездин
Следећи текстЗвездина младост у пуном сјају