Орлеан за нови евро старт

75

После две године паузе, Звезда је поново на евро сцени. У среду 07. новембра наш клуб у дуелу са Орлеаном отвара нову сезону Евро Купа. После неколико добрих партија у АБА лиги, црвено-бели изузетно мотивисано улазе у сусрет у којем ће имати велику подршку навијача.

Стратег екипе са Малог Калемегдана, Влада Вукојичић спремно дочекује меч.
– После две године паузе, играчи су жељни оваквих дуела. Желимо да се пред домаћом публиком представимо у што бољем светлу и тријумфом започнемо такмичење у Европи. У овом тренутку не знам квалитет осталих тимова. Стање на табели остаје по страни. Овакви сусрети су велики мотив. Орлеан је квалитетан. Типична француска кошаркашка школа. Играју по принципу топло-хладно и могу да изненаде. Физички су спремни, имају шест Американаца, сви су добре атлете– почиње анализу искусни стручњак.
Вукојичић се осврнуо и на форму Нелсона и Скота.
– Још увек је јако рано судити о њиховим квалитетима. Скот је стигао тек пре седам дана. Данас је много другачији него на првом тренингу, полако се уклапа и мислим да ће бити велико појачање. Нелсон се са друге стране налази у другачијој ситуацији. Навикава се на нову позицију у тиму и требаће времена. Он не „пуни“ статистику. Није такав тип играча, посебно је важна његова рола у одбрани и начин на који врши притисак на линију додавања. Не можемо од њега да очекујемо да на сваком сусрету има по пет, шест украдених лопти.
Интересовање за утакмицу је велико, очекује са да атмосфера у „Пиониру“ буде сјајна.
– Увек бирам да први сусрет играмо на домаћем терену. Мислим да је то наша велика предност. Публика се ужелела европских дуела и на нама је да  се што бољом игром одужимо за подршку. Звезда је велико име и свесни смо терета који овај тим мора да изнесе.  
Утакмица је на програму у среду 07. новембра од 19 часова, а капије довране „Пионир“ биће отоврене од 17 часова. Из управе клуба апелују да навијачи на сусрет дођу раније, јер ће претрес бити ригорозан. Карте ће на дан утакмице моћи да се набаве на благајни дворане „Пионир“ од 13 часова, па све до почетка сусрета.

Претходни текстТрофеј Св. Архангела Михајла
Следећи текстСаопштење