Човић: „Надам се да Пешић остаје“

41

Председник Црвене звезде Београд Дива Небојша Човић анализирао је данас спортско-пословни учинак у претходних годину дана, али је у први план, ипак, избило изненада отворено питање наставка сарадње са Светиславом Пешићем.

Вест објављена у појединим дневним листовима, да је тренер црвено-белих поднео захтев за раскид уговора, у петак ујутру је изузетно забринула све Звездине навијаче.
Човић се на конференцији за новинаре потрудио да тај проблем представи лако решивим, ако буде довољно међусбоног разумевања.
Пешић је тренер Црвене звезде са легално потписаним уговором. Тачно је да је у клуб стигло писмо његовог адвоката и да према Пешићу постоје неизмирене обавезе. Те обавезе ће бити регулисане и ја се надам да ће он остати на клупи Звезде – рекао је Човић. 
Као рок за решавање тог питања, први човек Звезде је рекао је да ће се све знати кроз неколико дана.
Знам да ће то у новинама бити интересантан период лицитације, да ли долази овај, или онај… Ја ћу све то пратити, па можда добијем неку нову идеју, али мој први пик је Кари – нагласио је Човић.
Упитан да ли би Пешићев одлазак пореметио план даљег развоја кошаркашког система Црвене звезде, Човић је одговорио потврдно, али је додао да „Кога нема без њега се мора“.
Србија је тешка за све, посебно за спорт а највише за успешне људе. Амбијент је овде јако тежак за рад – подвукао је Човић.
Што се тиче састава тима за следећу сезону, речено је да ће он зависити од буџета, који се у овом тренутку налази у радној верзији и могао би да износи од два до 3,5 милиона евра.
Састав тима биће одређен у договору са струком и у границама реалног буџета. Нереалних уговора неће бити и по цену резултата – рекао је Човић, истакавши да је са Пешићем усаглашена листа играча са којима се већ преговара, као и то да би његов одлазак са функције тренера много тога пореметио у даљем раду.
Председник црвено-белих је саопштио да је по доласку у клуб, августа 2011. године, затекао око 15 милиона евра дуга, што је, уз текуће обавезе за сезону 2011/12 и неке непредвиђене трошкове, подигло ниво „проблема“ са којима се ухватио у коштац на око 18 милиона евра.
Тих 18 милиона сведено је на 800.000 евра, од тога 350.000 из старог периода и 450.000 на име дуговања из минуле сезоне. Нови дугови не износе ни осам, ни пет плата, него много мање. Планирамо да све буде исплаћено до краја августа – објаснио је Човић.

Претходни текстСвечани дочек за шампиона Европе
Следећи текстМилићевић појачао Црвену звезду БН Бос